Μέσα στα ιστορικά κτίρια της Ιταλίας

Η νέα φωτογραφική σειρά του David Burdeny θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια πρώτης τάξεως μελέτη στην κρυμμένη αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά της Ιταλίας.

Από την Νάπολη μέχρι το Τορίνο και από την Ρώμη μέχρι το Μιλάνο ο φωτογράφος απαθανάτισε τα εκπληκτικά, εμβληματικά, κτίρια της Ιταλίας. Ανάμεσα στα έργα που φωτογράφισε είναι το Castle of Sammezzano, ένα κάστρο που χτίστηκε το 1605 και τα τελευταία 25 χρόνια παραμένει κλειστό για το κοινό. Αλλά και το πολυτελές κυνηγητικό καταφύγιο στο Stupingi Palace, πρώην κατοικία του βασιλικού οίκου της Σαβοΐας που μετατράπηκε σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Ο David Burdeny είναι γνωστός αρχιτέκτονας, ο οποίος αποφάσισε να ασχοληθεί με την φωτογραφία. Αυτό που τον έκανε διάσημο είναι η συμμετρική δουλειά του και η διαφορετική ματιά με την οποία βλέπει το κάθε αρχιτεκτονικό έργο και φυσικά το ταλέντο του να το αποτυπώνει στον φακό του. «Ψάχνω να αιχμαλωτίσω τη διάθεση και την υπόσχεση, τη σιωπή και την απομόνωση που βρίσκονται σε αυτές τις παρατεταμένες στιγμές επίγνωσης. Στην πρώιμη αρχιτεκτονική δουλειά μου και τώρα στη φωτογραφική μου καριέρα, με συναρπάζει η ευκαιρία να παραθέσω σύμβολα και αφήγηση σε ενσωματωμένη μορφή ή να πιάσω τη μεταφορά σε έναν υλικό χώρο». Αναφέρει ο ίδιος για το έργο του.

Αναγνωστήριο, Νάπολη

Map Room, Caprarola

Royal Palace of Caserta Theatre, Νάπολη

Pallazzo Borromeo Arese, Cesano, Maderno

Popular
Recent
Style