The Love of Black

Oι Peter Lindbergh και Azzedine Alaïa, ο φωτογράφος και ο σχεδιαστής μόδας υψηλής ραπτικής, καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους μοιράστηκαν τη μεγάλη τους αγάπη για το μαύρο χρώμα. Ο πρώτος φωτογράφιζε μόνο σε ασπρόμαυρους τόνους στην αναζήτηση της αγνής, αυθεντικής ομορφιάς. O Alaïa αντίστοιχα, μέσω διαχρονικών και μονόχρωμων ενδυμάτων κατάφερε να δημιουργήσει πραγματικά “γλυπτά” για το σώμα.

Στο νέο βιβλίο του εκδοτικού οίκου Taschen με τίτλο “Peter Lindbergh. Azzedine Alaïa”, αυτός ο διάλογος μεταξύ των δύο καλλιτεχνών ζωντανεύει σε έντυπη μορφή. Απεικονίζοντας την κοινή τους πορεία, οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται αποτελούν έναν εορτασμό της καλλιτεχνικής τους συνεργασίας και μαρτυρούν τα επιτεύγματά τους στη φωτογραφία και στη μόδα.

Παρά τη γεωγραφικά αντίθετη προέλευσή τους, οι Lindbergh και Alaïa ακολούθησαν έναν κοινό δρόμο. Την ίδια στιγμή που η φήμη του Lindbergh στη Γερμανία μεγάλωνε χάρη και στη δουλειά του στο περιοδικό Stern στα τέλη της δεκαετίας του ‘70, ο Alaïa συγκέντρωνε στο atelier του μερικούς από τους πιο σημαντικούς πελάτες της εποχής. Ο Alaïa έγινε ο αρχιτέκτονας των σωμάτων, αποκαλύπτοντάς τα με έναν μοναδικό τρόπο όσο ο Lindbergh “έριχνε” φως στην ψυχή και την προσωπικότητά τους. Βήμα προς βήμα, έγιναν οι δημιουργοί που ξεχώρισαν στους αντίστοιχους κλάδους τους.

Απο τις σελίδες του βιβλίου περνούν μερικά από τα σημαντικότερα μοντέλα και γυναίκες καλλιτέχνες των τελευταίων δεκαετιών, φωτογραφημένα από τον Lindbergh και με ρούχα του Alaïa: Naomi Campbell, Milla Jovovich, Madonna, Tatjana Patitz, Tina Turner, Marie-Sophie Wilson και Lindsey Wixson. Πολλές από τις φωτογραφίες που παρουσιάζονται είναι προσφορά της έκθεσης “Azzedine Alaïa, Peter Lindbergh” από το Fondation Azzedine Alaïa του Παρισιού.

Popular
Recent
Style