1930’s design revival

Μία μεταμοντέρνας αισθητικής δημιουργία, ωδή στην Ελλάδα του σήμερα, είναι το ξενοδοχείο Perianth στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, την οποία υλοποίησε το αρχιτεκτονικό γραφείο K-studio.

Η αρχική διαρρύθμιση του κτιρίου του 1930, σχεδιάστηκε προκειμένου να στεγάσει χώρους λιανικής πώλησης, γραφεία και διαμερίσματα. Στα νέα σχέδια παρακάμφθηκαν κάποιοι δομικοί περιορισμοί, με σκοπό το διαχωρισμό μεταξύ ιδιωτικών και κοινόχρηστων χώρων. Εκτός από το εξωτερικό, οι εσωτερικοί χώροι αναδιαμορφώθηκαν και κοσμήθηκαν με στοιχεία από το Αθηναϊκό μοντερνιστικό κίνημα. Δάπεδο από μάρμαρο, ταπετσαρίες από βελούδο και έπιπλα ειδικά σχεδιασμένα με διακοσμητικά από καρύδι και υαλότουβλα, υλικά τα οποία συναντάμε και σε άλλες κατοικίες της Αθήνας από την ίδια εποχή.

Βασικό στοιχείο που διέπει όλη την κατασκευή, είναι η αγάπη για τη σύγχρονη Ελληνική κουλτούρα, γεγονός που αποδεικνύεται από την εσωτερική επίπλωση , τις στολές του προσωπικού, τα έργα τέχνης και τα έπιπλα προέρχονται από εγχώριους καλλιτέχνες.

Courtesy of K-studio / www.k-studio.gr

Design