54ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου

Οι Τάκης Μάντης και Παύλος Καγαλής με το σκάφος «VELOS Eurobank Private Bank Luxembourg» ήταν οι νικητές στον «54ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής». Οι «χάλκινοι» ολυμπιονίκες του Ρίο και το πλήρωμά τους κυριάρχησαν στη δεύτερη ιστιοδρομία, από τη Χώρα της Άνδρου μέχρι το Δύσβατο, και κατέκτησαν την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη των αγωνιστικών αφήνοντας δεύτερο το «OPTIMUM 3 Samos Steamship» ενώ την 3η θέση κατέκτησε το «Pete».

Η ιστιοπλοϊκή διοργάνωση της Άνδρου επιβεβαίωσε και εφέτος τη… φήμη της ως ο αγώνας των ανατροπών. Στη δεύτερη ιστιοδρομία τα πληρώματα έφυγαν από τη μαγευτική Χώρα με ασθενείς ανέμους με αποτέλεσμα να προηγηθούν τα δύο 52άρια του στόλου, αλλά, στη συνέχεια, η ένταση των ανέμων αυξήθηκε, κάτι που βοήθησε τα μικρότερα σκάφη που έρχονταν από πίσω. Στη γενική κατάταξη (του δεύτερου σκέλους), πρώτο ήρθε το «VELOS Eurobank Private Bank Luxembourg». Ακολούθησε το «Pete» με τον Παλαιολόγο Δούκα, το οποίο έχει ανανεώσει κάποια από τα μέλη του πληρώματος και σε αυτά προστέθηκε και ο Olympian Δημήτρης Γεροντάρης. Τρίτο ήρθε το «PEGA Musto Goulandris Bross» με κυβερνήτη τον Δημήτρη Αλεβιζάκη.

«Ο αγώνας της Άνδρου είναι δύσκολος και ωραίος. Το γνωρίζαμε από την αρχή ότι θα έχει ενδιαφέρον. Ευχαριστηθήκαμε τη 2η κούρσα ιδιαιτέρως γιατί όλα τα σκάφη, είτε ήταν μικρά, είτε μεγάλα, βρεθήκαμε πολύ κοντά και είχαμε ωραίες κόντρες. Για εμάς αποτέλεσε μεγάλη χαρά που τρέξαμε με αντιπάλους δύο από τις καλύτερες αγωνιστικές ομάδες της χώρας, την «OPTIMUM 3 Samos Steamship» και την «BULLET TOTAL», κάτι που δείχνει το επίπεδο της διοργάνωσης. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Eurobank Private Bank Luxembourg για την υποστήριξη, τόσο του αγώνα, όσο και σε εμάς προσωπικά», δήλωσαν οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των πληρωμάτων στην Άνδρο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου η εκδήλωση για την απονομή των επάθλων της πρώτης ιστιοδρομίας. Με τη Moët & Chandon να δίνει τον δικό της εορταστικό τόνο ως Official Champagne της διοργάνωσης, οι ιστιοπλόοι είχαν την ευκαιρία να παραλάβουν τα έπαθλα τους και να συζητήσουν τις ωραίες στιγμές του αγώνα, σε μία δεξίωση όπου κρατήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία από την Covid-19.

Οι νικητές Τάκης Μάντης και Παύλος Καγαλής.

Η αυλαία του «54ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» «έπεσε» στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος με τις απονομές των βαρύτιμων κυπέλλων στους νικητές. Ιστιοπλόοι και φίλοι της ιστιοπλοΐας ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου (ΝΟΑ) και τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ), και μέρος από τα έσοδα θα διατεθούν στους πυρόπληκτους.

Τα αποτελέσματα:

Performance

Γενική κατάταξη

VELOS Eurobank Private Bank Luxembourg (Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής)

OPTIMUM 3 Samos Steamship (Χάρης Μαυρογεώργης – Βαγγέλης Νικολόπουλος)

PETE (Δούκας Παλαιολόγος)

Performance 1

VELOS Eurobank Private Bank Luxembourg (Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής)

OPTIMUM 3 Samos Steamship (Χάρης Μαυρογεώργης – Βαγγέλης Νικολόπουλος)

PETE (Δούκας Παλαιολόγος)

Performance 2

ARISTOFANI UK P&I Club and UK Defence Club (Στελίος Νούτσος)

PEGA Musto Goulandris Bross (Δημήτρης Αλεβιζάκης)

APIDALOS NAFS Intl. Maritime Services (Παύλος Κούρκουλος)

SPORT

Γενική Κατάταξη

GIORGIO FURUNO Euroseas – Eurodry (Μάνθος – Πίττας)

POSEIDON (Φ. Ταμβακάκης)

UTOPIA (Κ. Μπαστιάνος)

Photo Credit: Panoulis Photography

Popular
Recent
About Men