Α new story to decrypt

Με επιρροές από σημαντικούς δημιουργούς της τέχνης διαμόρφωσε μια ξεκάθαρη και μοναδική ταυτότητα ως καλλιτέχνης της pop-street art. Οι πίνακες του γάλλου Jean-Baptiste Launay, γνωστού ως Jisbar, ξεπερνούν την ιδέα ενός απλού remake καθώς είναι εμπλουτισμένοι με λέξεις, συνθήματα, αριθμούς και κώδικες που βοηθούν στη δημιουργία μιας νέας ιστορίας για αποκρυπτογράφηση. Ο Jisbar προσκαλεί κάθε άτομο που τα κοιτάζει να βρει τις δικές του ενδείξεις εστιάζοντας σε κάθε λεπτομέρεια. Οι διάφορες πινακίδες δημιουργούν νέες γωνίες μέσα στις οποίες ο θεατής βρίσκει νέα στοιχεία και ερμηνείες κάθε φορά που κοιτάζει τον πίνακα.

Ο Jisbar είναι επίσης γνωστός όταν απέτισε φόρο τιμής στον Λεονάρντο ντα Βίντσι στην 500η επέτειο από το θάνατό του. Eστειλε στο διάστημα μια νέα εκδοχή της Μόνα Λίζα που είχε “επανερμηνεύσει”. Ο πίνακας αιωρούνταν 33,4 χλμ πάνω από τη Γη για πάνω από μιάμιση ώρα. Με αυτή την ευκαιρία έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης που πέτυχε αυτή την παράσταση. Το τεχνικό του κατόρθωμα επικροτήθηκε ευρέως από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.Έχει συνεργασίες με μεγάλες μάρκες όπως η BMW, η Armani, η LG, η IKKS.

Συμμετέχει σε δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση του ρατσισμού. Συμμετείχε στην καμπάνια #RaceAgainstCovid που διοργάνωσε η Ducati και δώρισε το κομμάτι του «Ducati Mona Lisa» σε μια φιλανθρωπική δημοπρασία για να συγκεντρώσει 170.000 € για το νοσοκομείο Sant’Orsola Polyclinic στη Μπολόνια. Επίσης δώρισε έναν νέο πίνακα στη Téléthon, στην 30ωρη γαλλική φιλανθρωπική εκδήλωση που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την έρευνα νευρομυϊκών παθήσεων.

 

Από το Σαν Φρανσίσκο, την Ταϊπέι, τη Βενετία ή από το Παρίσι μέχρι το Λονδίνο, το έργο του Jisbar παρουσιάζεται σε πολλές γκαλερί σε όλο τον κόσμο. Ζει και εργάζεται μεταξύ Παρισιού και Λισαβόνας.

Photo Courtesy: https://www.facebook.com/Jisbar/photos

Popular
Recent
About Men