Απεξάρτηση από τις ειδήσεις

του Βησσαρίωνα Ζέρβα

Θα μπορούσα να μπω σε μια ομάδα στήριξης για τους τοξικομανείς των ειδήσεων. Όπως υπάρχουν και για τους αλκοολικούς. Η ψηφιακή επανάσταση έχει μετατρέψει τις ειδήσεις από ακίνδυνο μέσο ψυχαγωγίας σε όπλο μαζικής καταστροφής εναντίον της κοινής λογικής… Δυστυχώς, οι βλαβερές συνέπειες δεν φαίνονται αμέσως, όπως συμβαίνει το ίδιο με τη ζάχαρη, το αλκοόλ ή το Fast Food. Η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική για το σώμα, αλλά εξίσου σημαντική είναι και για το πνεύμα. Με λίγα λόγια: Οποιαδήποτε σοκαριστική είδηση απελευθερώνει την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες. Η κορτιζόλη εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και εξασθενίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, αναστέλλοντας την παραγωγή αυξητικών ορμονών. Με τη σειρά του, το χρόνιο στρες προκαλεί αναπτυξιακές διαταραχές, νευρικότητα και ευπάθεια σε λοιμώξεις.

Είναι ξεκάθαρο ότι η υπερκατανάλωση ειδήσεων μειώνει την ποιότητα της ζωής μας. Ξεκινώντας μια ισορροπημένη δίαιτα μπορείτε να ασχοληθείτε με ένα εβδομαδιαίο περιοδικό, να μειώσετε τον αριθμό των άρθρων που διαβάζετε, να διαβάσετε περισσότερα βιβλία, να μιλήσετε με φίλους και ειδικούς για θέματα που σας ενδιαφέρουν. Αν τα πάτε καλά έως εδώ, δοκιμάστε αποχές τύπου «νηστειο-θεραπείας». Ο κίνδυνος να μετατραπεί ο εγκέφαλος σε… γιαούρτι είναι ορατός. Ξεκινήστε τώρα, όσο έχετε τη δύναμη!

*Ο Βησσαρίων Ζέρβας είναι πτυχιούχος του School of Physical Education & Sport Science (Aristotle University), Master στο Holistic Health Care & Rehabilitation (CL Pennsylvania University), πιστοποιημένος σύμβουλος «Ολικού Μυαλού» (HBDI), ειδικός επιστημονικός σύμβουλος στην ολιστική θεραπευτική-πρόληψη και στην αποκατάσταση μυοσκελετικών παθήσεων. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων και αθλητών στους τομείς Holistic Health & Wellness, Corrective Training, Nutri Detox. CONTACT INFO: [email protected]

Popular
Recent
Wellness