Δημοφιλία 83%

του Χρήστου Ζαμπούνη

Εάν υπάρχει ένα πρόσωπο, πλην της «Αγίας Νταϊάνα», το οποίο εξέρχεται σχεδόν αλώβητο από την τηλεοπτική σειρά «The Crown» του Netflix, τούτο δεν είναι άλλο από την βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας.

Οι λόγοι είναι πολλοί, με κυριότερο –που φαίνεται να μέτρησε στις επιλογές του δημιουργού της σειράς Πήτερ Μόργκαν– την αγάπη που τρέφει ο βρεττανικός λαός για την 94χρονη μονάρχι του. Σε δημοσκόπηση που διεξήχθη τον Οκτώβριο, για λογαριασμό του YouGov, το 83% των Βρεττανών έχει θετική γνώμη για την Ελισάβετ, με τον εγγονό της Ουΐλλιαμ να ακολουθεί κατά πόδας με 80% και την σύζυγό του, Καίητ, με 76%.

Άσχημα είναι τα νέα για το «άτακτο» ζεύγος των δουκών του Sussex, Χάρρυ και Μέγκαν. Ο μεν πρώτος διασώζεται από τον υποβιβασμό με μόλις μία μονάδα πάνω από την βάση στην βαθμολογία της βασιλικής οικογενείας, ενώ η σύζυγός του βυθίζεται στα Τάρταρα με -26 βαθμούς. Ο μόνος που την συναγωνίζεται σε δυσαρέσκεια είναι ο δευτερότοκος υιός της Ελισάβετ, Andrew, ο οποίος ενεπλάκη, προσφάτως, στο σεξουαλικό σκάνδαλο, την περίφημη υπόθεση Επστάϊν. Πολύ χαμηλά ευρίσκεται και η σύζυγος του πρίγκηπος Καρόλου, Καμίλα, με μία μονάδα επάνω από την βάση.

Φαίνεται ότι οι κάτοικοι της Γηραιάς Αλβιώνος αδυνατούν να αποδεχθούν την αντικατάσταση της πολυαγαπημένης πριγκιπίσσης τους Νταϊάνα από την μόνη γυναίκα που αγάπησε πραγματικά ο διάδοχος του Θρόνου.

Opinions