Γλυκό με ζελέ, φράουλες και στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ 2%

Η θερμοκρασία μπορεί να χτυπάει κόκκινο, αλλά όλοι θέλουμε μια γλυκιά και δροσερή απόλαυση το απόγευμα μετά την παραλία. Τι καλύτερο λοιπόν, από ένα γιαουρτογλυκό με ζελέ, φράουλες και στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ 2%

Δοκιμάστε τη πιο δροσερή και γλυκιά απόλαυση!

 

Υλικά για τη βάση:

Για την κρέμα:

 

Για την επικάλυψη:

  • 100γρ. ζελέ σε σκόνη με γεύση φράουλα
  • 400γρ. καυτό νερό

Για το σερβίρισμα:

  • 200γρ. φράουλες
  • Λίγα φύλλα δυόσμου

 

Εκτέλεση:

Ξεκινώντας από τη δημιουργία της βάσης, θρυμματίζουμε τα μπισκότα και σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το λιωμένο βούτυρο και τα απλώνουμε σε μια βάση 25 εκ. μέχρι να καλυφθεί ολόκληρη και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Για την κρέμα βάζουμε το ζελέ σε σκόνη και προσθέτουμε το μισό νερό. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να λιώσει η σκόνη. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ 2% στο ζελέ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις απλώνουμε πάνω στη βάση. Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες να σφίξει.

Τέλος για την επικάλυψη του γλυκού μας. Ετοιμάζουμε το ζελέ ανακατεύοντας το ζελέ με το νερό σε ένα μπολ και μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία το απλώνουμε προσεκτικά πάνω από την κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό για 2 ώρες να σφίξει και σερβίρουμε στολίζοντας το κάθε κομμάτι με δυο κομμένες φράουλες και φύλλα δυόσμου.

Popular
Recent
Entertainment