Great Women

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το MANCODΕ με οικοδεσπότη τον κ. Θαλή Πιτούλη, φιλοξενεί 5 ξεχωριστές γυναίκες που τιμούν τον ρόλο και την oυσία της ημέρας με την παρουσία τους. Τις ευχαριστούμε και να συνεχίσουν να εμπνέουν, η κάθε μια ξεχωριστά, για το κοινό καλό.

Βούλα Πατουλίδου. Η χρυσή Ολυμπιονίκης των Ολυμπιακών αγώνων της Βαρκελώνης το 1992 στα 100 μέτρα μετ’ εμποδίων, 9 φορές Πανελληνιονίκης και 7 φορές Βαλκανιονίκης, Βούλα Πατουλίδου, διατελεί Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης. Παραμένει αυθεντική όπως τότε που αναφώνησε την περίφημη φράση «για την Ελλάδα ρε γαμώτο» την οποία άκουσαν εκατομμύρια άνθρωποι. Μέσα από τον χαρακτήρα της εξακολουθεί να εμπνέει και να προσφέρει για το κοινό καλό.

Ελένη Βαρβιτσιώτη. Η δημοσιογράφος Ελένη Βαρβιτσιώτη, διαθέτει πολλές επαγγελματικές διακρίσεις στη φαρέτρα της, καθώς είναι πολλαπλώς αναγνωρισμένη. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της πορεία το 2004, καλύπτοντας πληθώρα θεμάτων στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και τις ΗΠΑ. Eίναι ανταποκρίτρια των Financial Times σε Ελλάδα και Κύπρο και επιπλέον βρίσκεται στο δυναμικό του ANT1 καθώς παρουσιάζει πολιτικά και οικονομικά θέματα. Το 2016 βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Μπότση για τις ανταποκρίσείς της από το διοικητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης είναι η συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο “Η Τελευταία Μπλόφα”.

Μαρίνα Βερνίκου. Με σπουδές επικοινωνίας και φωτογραφίας στις ΗΠΑ, συνέχισε την πορεία της στο Παρίσι εστιάζοντας στην φωτογραφία. Κατόπιν μετακόμισε στις ΗΠΑ ακολουθώντας σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ωστόσο, το μεγάλο της πάθος παρέμενε πάντοτε η φωτογραφία και με αδιαμφισβήτητη πορεία στον χώρο αυτό, η Μαρίνα Βερνίκου, παρουσίασε αρκετές εκθέσεις σε μουσεία και γκαλερί πολλών χωρών. Το 2018, προτάθηκε για Φωτογράφος της Χρονιάς από το National Geographic. Επιπλέον είναι πρέσβειρα των εταιριών La Prairie, Omega και Hermès. Με γνώμονα την κοινωνική ευαισθητοποίηση της, οδηγήθηκε στην ίδρυση του CREAID, έναν Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό με στοχευμένη ανθρωπιστική εντολή.

Χριστίνα Ψαρρά. Η Χριστίνα Ψαρρά, Διευθύντρια του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ξεκίνησε ως εθελόντρια με μια βαλίτσα στο χέρι. Έχει διατελέσει επικεφαλής ανθρωπιστικών προγραμμάτων, έχει ηγηθεί και συντονίσει αποστολές εκτάκτου ανάγκης και την περίοδο 2015-2016 συντόνισε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, στη Λέσβο, και στη Μεσόγειο, στα ανοιχτά της Λιβύης. Μια γυναίκα πρότυπο, η οποία ακολουθεί πάντα τον στόχο της, που όπως η ίδια λέει, είναι να βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Αναστασία Νικολίτσα. Η Αναστασία Νικολίτσα είναι γεννημένη πιλότος. Είναι Αρχιλοχίας, έχοντας μετρήσει σημαντικό αριθμό ωρών πτήσης στο cockpit ενός ελικοπτέρου «Απάτσι» της αεροπορίας στρατού και δηλώνει παρούσα απέναντι σε κάθε νέα πρόκληση. Με σκληρή εκπαίδευση, πολλές ώρες μελέτης και με συνεχείς πτήσεις υπηρετεί με αφοσίωση την πατρίδα.

Popular
Recent
About Men