Η εκδίκησις της Ε.Ρ.Τ.

του Χρήστου Ζαμπούνη

Το format είναι ισπανικό, αλλά η ελληνική προσαρμογή του είναι ενδιαφέρουσα, ιδίως σε λεπτομέρειες όπως η σκηνή όπου η Υβόννη Μαλτέζου λιβανίζει το πορτραίτο του βασιλέως Κωνσταντίνου. Ο λόγος για την τηλεοπτική σειρά «Τα καλύτερά μας χρόνια», η οποία προβάλλεται από την Ε.Τ.1. Ουδεμία σχέσις με τις υστερίες και τις άναρθρες κραυγές των σήριαλ της ιδιωτικής τηλοψίας. Επίσης καμμία σχέσις με τις φθηνές παραγωγές που γυρίζονται εντός ενός διαμερίσματος. Πρόκειται για μία άρτια και ακριβή παραγωγή εποχής, η οποία επαναφέρει την Ε.Ρ.Τ. στην εμπροσθοφυλακή της ποιότητος.

Η υπόθεσις του πρώτου επεισοδίου εκτυλίσσεται στην Αθήνα του 1969. Κεντρικό πρόσωπο είναι ένα παιδί οκτώ ετών, το οποίο υποδύεται με αψεγάδιαστη ερμηνεία ο Μανώλης Γκίνης. Ορισμένοι παρατηρητικοί θεαταί θα τον ενθυμούνται από την διαφήμιση της Cosmote. Υποδειγματική είναι και η εκφορά λόγου του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, που είναι ο αφηγητής της ιστορίας. Όσο για την σκηνοθεσία της καταξιωμένης σκηνοθέτιδος Όλγας Μαλέα, είναι κινηματογραφικού επιπέδου.

Εάν εξαιρέσει κανείς την αμήχανη παρουσία της Κατερίνας Παπουτσάκη, τα «Καλύτερά μας χρόνια» είναι, μέχρι στιγμής, το τηλεοπτικό πρόγραμμα της χρονιάς.

Popular
Recent
Opinions