Η Montblanc τιμά τον Victor Hugo

του Πάνου Τάμπη

Άμεσα συνδεδεμένη με τη συγγραφή, την έννοια της έμπνευσης και της δημιουργίας, κάθε χρόνο από το 1992 και έπειτα, η Montblanc παρουσιάζει μία καινούργια έκδοση (Writers Edition) αφιερωμένη στους μεγαλύτερους συγγραφείς του κόσμου. Αντλώντας έμπνευση από το έργο, τη ζωή και την κοσμοθεωρία των συγγραφέων, η ετήσια -περιορισμένης έκδοσης- συλλογή διακρίνεται για τον ποιητικό σχεδιασμό της και τα υψηλής ποιότητας υλικά κατασκευής.

Από τον Shakespeare και τον Tolstoy μέχρι τη Virginia Woolf και τον Kafka, κάθε ένα από αυτά τα αντικείμενα τέχνης, διηγείται την ιστορία όλων αυτών των προσωπικοτήτων που με τη γραφή και τα κείμενά τους, αποτυπώθηκαν στη μνήμη των αναγνωστών και διατηρούν μέχρι και σήμερα τη διαχρονικότητά τους.

Η Victor Hugo Limited Edition του 2020, είναι ένας ύμνος στον Γάλλο μυθιστοριογράφο, ποιητή και δραματουργό του Ρομαντικού Κινήματος Victor Hugo (1802-1885). Ήδη από τα εφηβικά του χρόνια, ο Hugo αντιλήφθηκε τη λογοτεχνική του κλίση και σε ηλικία μόλις 14 ετών δημοσιεύει σε μια τοπική εφημερίδα το άρθρο “Je veux être Chateaubriand ou rien” (Επιθυμώ να γίνω ή Σατωβριάνδος ή τίποτα). Λίγο καιρό αργότερα, ο ίδιος ο Σατωβριάνδος αποκάλεσε τον Hugo “εξαιρετική φυσιογνωμία”, προφητεύοντας έτσι το μεγάλο μέλλον του νεαρού.

Υπέρμαχος των ανθρωπίνων αξιών αλλά και κάθε μορφής αγώνα αλλαγής ενάντια στην καταπίεση, μέσα από τα γραπτά και τη στάση ζωής του, τάχθηκε υπέρ της κοινωνικής αλλαγής και της ισότητας δίχως να φοβάται ποτέ το κόστος.

Αυθεντικό χειρόγραφο από το μυθιστόρημα «Η Παναγία των Παρισίων», το οποίο πρωτοεκδόχθηκε στις 16 Μαρτίου του 1831.

Οι σχεδιαστές της Montblanc εμπνεύστηκαν από τα κορυφαία μυθιστορήματά του «Οι Άθλιοι» (Les Misérables) και «Η Παναγία των Παρισίων» (Notre-Dame de Paris). Αλλά και από την κατοικία του, το Hauteville – House στο νησί Guernsey όπου πέρασε τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής του δημιουργώντας τα σημαντικότερά του έργα.

Η νέα συλλογή, διαθέσιμη από τον Ιούλιο του 2020, περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές πένες: τη Writers Edition, τη Limited Edition 1831, τη Limited Edition 83 και τη Limited Edition 8.

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στο tzannes.gr

Popular
Recent
About Men