Ο κακοντυμένος Χάρρυ

του Χρήστου Ζαμπούνη

Στον αριθμό 32 της οδού Burlington του Λονδίνου, ευρίσκεται η έδρα του ανδρικού Οίκου Μόδας Anderson & Sheppard. Επί δεκαετίες οι ράφτες του εν λόγω Οίκου μεταβαίνουν στην κατοικία του διαδόχου του αγγλικού Θρόνου για να του πάρουν μέτρα για τα κοστούμια του. Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια έχουν αναρτήσει στην είσοδο του καταστήματος την επιγραφή «By appointment to H.R.H. the Prince of Whales», ο εστί μεταφραζόμενον ελληνιστί, Προμηθευταί της Αυτής Βασιλικής Υψηλότητος του Πρίγκηπος της Ουαλλίας». Εκτός από τους Anderson & Sheppard, ο Κάρολος, περί αυτού πρόκειται, ράβεται και στους Gieves & Hawkes, ενώ τα πουκάμισά του τα παραγγέλνει στους Turnbull & Asser.

Η αναλυτική αυτή εισαγωγή έχει σκοπό να καταδείξει την σημασία που αποδίδει ο πατέρας του Χάρρυ στο καλό ντύσιμο, όπως πριν από αυτόν το ίδιο έπραττε και ο δικός του πατέρας, o Φίλιππος, και ούτω καθ’ εξής.

Η εικόνα του δευτερότοκου υιού της πριγκιπίσσης Νταϊάνα κατά την διάρκεια της συνεντεύξεως που παρεχώρησε, μετά της συζύγου του, στην Oprah Winfrey, θα έπρεπε να κάνει τους ράφτες της Savile Row να διαρρηγνύουν εσαεί τα ιμάτιά τους. Το default στην πλάτη, όταν δηλαδή το ύφασμα διπλώνει αντί να εφαρμόζει, είναι ένα από τα κατ΄εξοχήν κριτήρια για να διακρίνει κανείς το έτοιμο ρούχο από το bespoke. Έτερη αβλεψία, που θα έκανε τους gentlemen του πλανήτη να ανατριχιάσουν, ήταν οι χαμηλού ύψους κάλτσες, οι οποίες άφηναν να φαίνονται, σε συνδυασμό με το ανασηκωμένο παντελόνι, οι τρίχες του μηρού του «απολωλότος» πρίγκηπος.

Decadance…

Opinions