Ο «σταυρός» της Kate

του Χρήστου Ζαμπούνη

Όσο πλησιάζει το Πάσχα, όχι το Ορθόδοξο, αλλά των Καθολικών και των Διαμαρτυρομένων, τόσο η κλεψύδρα για την επιστροφή της Α.Β.Υ. πριγκιπίσσης διαδόχου Kate, αδειάζει. Τα αρχικά σημαίνουν η Αυτής Βασιλικής Υψηλότης και είναι απόδοσις του αγγλικού Her Royal Highness (H.R.H.). Η πριγκίπισσα της Ουαλλίας, είναι ο τίτλος που κληρονόμησε από την μητέρα του συζύγου της, Diana, ασθενεί βαρέως.

Η τελευταία εμφάνισίς της χρονολογείται από το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γεύμα της βασιλικής οικογενείας στο Παλάτι του Sandringham. Στις 17 Ιανουαρίου, μία ανακοίνωσις του Kensington Palace ανέφερε ότι η Kate είχε εισαχθεί στην «London Clinic», για να υποβληθεί σε προγραμματισμένη εγχείριση στην κοιλιακή χώρα. Έκτοτε, ουδεμία πληροφορία εδόθη για την κατάσταση της υγείας της, με το επιχείρημα της προστασίας της ιδιωτικής της ζωής (privacy).

Ηγγέλθη όμως η επιστροφή στα καθήκοντά της μετά την 31η Μαρτίου, το Easter, δηλαδή το Πάσχα τους. Επί μακρόν Δ.Α. (Δικαιολογημένως Απούσα), η μητέρα του George, της Charlotte και του Louis, «συνελήφθη» προχθές από τον φακό των παπαράτσι, κοντά στο Παλάτι του Windsor, να συνοδεύει την μητέρα της, ως συνοδηγός, σε μία βόλτα που καθησύχασε τους αγωνιούντες υπηκόους του Στέμματος, αφού θα είναι η επόμενη βασίλισσα, και έθεσε ένα προσωρινό τέλος στην εικοτολογία των Μέσων Κοινωνικής Δικτυώσεως. Ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη δημοσκόπηση (IPSOS), η δημοφιλία της Kate ηυξήθη μετά την περιπέτεια της υγείας της, όπως και του βασιλέως Καρόλου Γ’. Το μαρτύριο που έζησε επί τρεις μήνες, ευχώμεθα να λάβει τέλος την συμβολική ημέρα της Αναστάσεως.

Opinions