Οι προβοκάτορες πιγκουίνοι

του sir Taki Theodoracopulos

Η μεγαλύτερη πρόκληση εναντίον των γυναικών εν γένει, και του #ΜeToo κινήματος ειδικότερα, είναι οι πιγκουίνοι. Όχι, δεν αστειεύομαι. Η σεξουαλική ζωή των πιγκουίνων έχει σκανδαλίσει επιστήμονες και τους προκάλεσε να αλλάξουν τις απόψεις τους για τον φεμινισμό. Όλα ξεκίνησαν εδώ και πολύ καιρό.

Ήταν 1910 όταν ο Βρετανός εξερευνητής Robert Scott οδήγησε μια αποστολή στην Ανταρκτική, η οποία είχε τραγική κατάληξη, καθώς πέθανε ο ίδιος, αλλά και όλοι οι εξερευνητές της ομάδας του. Ο Scott ήταν πολύ γενναίος άνθρωπος, αλλά επίσης παράτολμος. Αυτός και οι άντρες του έσερναν βαριά έλκηθρα πάνω από τους παγετώνες και τα βουνά, μόνο και μόνο για να βρουν έναν Νορβηγό εξερευνητή, τον Roald Amundsen, να καπνίζει ήρεμα την πίπα του, έχοντας φτάσει στον Νότιο Πόλο εβδομάδες νωρίτερα. Σε αυτή την ιστορία η οικογένεια Taki έχει ένα μικρό κομμάτι. Ο εγγονός του Amundsen, επίσης Roald, ήταν συγκάτοικος του γιου μου J.T. στο σχολείο Le Rosey, στην Ελβετία, και παραμένουν καλοί φίλοι. Περιττό να πούμε ότι ο Amundsen έγινε εθνικός ήρωας μετά την επιτυχημένη επιστροφή του από την Ανταρκτική, νικώντας τους Βρετανούς εξερευνητές, εκ των οποίων κανείς δεν γύρισε από τον Νότιο Πόλο.

Μόλις ο Σκοτ και οι άντρες του έφθασαν στον Νότιο Πόλο και βρήκαν τον Amundsen να τους περιμένει, ανόητα γύρισαν και ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής JOTY^τους. Αλλά ήταν ήδη αποδυναμωμένοι, παγωμένοι και υποσιτισμένοι, με δύο άντρες να πεθαίνουν αμέσως, ενώ οι υπόλοιποι μπόρεσαν να καλύψουν 900 μίλια από τον σταθμό τους έως την ακτή, για να πεθάνουν μόλις 11 μίλια πριν από τη σωτηρία τους. Ήταν ένα επικό ταξίδι μεγάλης γενναιότητας και αντοχής, και αυτό που τους σταμάτησε στο τέλος, τόσο κοντά στη σωτηρία, ήταν μια χιονοθύελλα που τους βρήκε μέσα στις σκηνές τους, απ’ όπου και δεν ξύπνησαν ποτέ.

Αλλά τι γίνεται με τους πιγκουίνους; ίσως να ρωτήσετε. Λοιπόν, ευτυχώς, δεν είχαν πάει όλοι από το πλήρωμα του πλοίου στην αποστολή που οδήγησε τον Scott και τους συναδέλφους του στον θάνατό τους στον Νότιο Πόλο. Μερικοί από αυτούς έμειναν στο πλοίο τους και άρχισαν να εξερευνούν την κοντινή περιοχή, που ονομάζεται ακρωτήριο Adare. Ένα από τα μέλη που παρέμειναν πίσω ήταν ένας γιατρός, ο George Levick, ένας άνθρωπος που πέρασε τη ζωή του μελετώντας τους πιγκουίνους και τις συνήθειές τους. Ήταν γνωστός ως ο «πατέρας» της βιολογίας των πιγκουίνων. Ο Levick σοκαρίστηκε όταν διαπίστωσε τι συνέβαινε μεταξύ των πιγκουίνων εκεί κάτω, σε εκείνο το σκοτεινό, μακρινό μέρος. Αντί όμως να το καταγράψει όπως το είδε στα αγγλικά, το συγκάλυψε, χρησιμοποιώντας ελληνικά γράμματα.

Όλοι οι πιγκουίνοι είχαν εμπλακεί σε ανάρμοστη συμπεριφορά χωρίς διακοπή, όχι απλώς σε περιστασιακό σεξ, αλλά σε βιασμό, σοδομία, ακόμη και νεκροφιλία. Εκείνο που συγκλόνισε τον Levick ήταν ότι τα θηλυκά επιδίδονταν στην πορνεία χωρίς διακοπή! Ο πουριτανός Levick δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του, ειδικά καθώς έβλεπε ότι οι θηλυκοί πιγκουίνοι πωλούσαν το σώμα τους σε αρσενικούς, με αντάλλαγμα πέτρες για να φτιάχνουν τις φωλιές τους.

Πραγματικά, ήμουν επίσης σοκαρισμένος καθώς διάβαζα για τέτοια θέματα και άρχισα να συμπάσχω με τον καλό γιατρό. Πώς θα μπορούσαν οι πιγκουίνοι να συμπεριφέρονται με τέτοιο επαίσχυ- ντο τρόπο; Πάντα πίστευα ότι είναι πολύ αγαπητά πλάσματα, που ενέπνευσαν τη στολή του Eton College. Ως εκ τούτου, ο Levick κρυπτογράφησε τις σημειώσεις του σχετικά με την επαίσχυντη συμπεριφορά τους. Και το πράγμα χειροτέρεψε. Ο γιατρός παρατήρησε επίσης πιγκουίνους του ίδιου φύλου να επιδίδονται σε ακατονόμαστες πράξεις. Αν και Άγγλος, συγκλονίστηκε όταν είδε δύο πιγκουίνους να δρουν σαν ομοφυλόφιλοι, οπότε συνέχισε να κρυπτογραφεί τις σημειώσεις του με ελληνικά γράμματα.

Σήμερα η Ανταρκτική απειλείται από την αλλαγή του κλίματος, αλλά φαίνεται ότι οι πιγκουίνοι συνεχίζουν ασταμάτητα τις σεξουαλικές αταξίες τους, άσχετα με αυτό. Ακόμη χειρότερα, δύο αρσενικοί πιγκουίνοι σε έναν γερμανικό ζωολογικό κήπο άρχισαν να προσπαθούν να εκκολάψουν ένα αυγό μαζί, μπροστά από σοκαρισμένους, συγκλονισμένους θεατές, οι οποίοι αναφωνούσαν: «Mein Gott, Mein Gott!». Συζήτηση για την πρόκληση. Οι πιγκουίνοι στις σεξουαλικές τους συνήθειες έχουν προκαλέσει το κίνημα #MeToo.

Όταν τηλεφώνησα σε μερικούς φίλους που ασχολούνταν με αντίστοιχα ζητήματα που αφορούν γυναίκες και τους ρώτησα σχετικά με την απαράδεκτη συμπεριφορά των θηλυκών πιγκουίνων, μου το έκλεισαν. Κατόπιν άφησαν μηνύματα, αποκαλώντας με φασίστα, ομοφοβικό και αρσενικό σοβινιστικό χοίρο. Αλλά μου αρέσουν οι πιγκουίνοι, και τώρα που ξέρω πώς συμπεριφέρονται, τους αγαπώ ακόμα περισσότερο: επειδή κατάφεραν να προκαλέσουν το φεμινιστικό κίνημα ενεργώντας φυσικά. Ζήτω οι πιγκουίνοι!

Opinions