Η αυθάδεια της Hayley

του Χρήστου Ζαμπούνη

Ο προ-προπάππους της ίδρυσε τα καταστήματα «Bloomingdale’s». Ο παππούς της το «Dinner’s Club». Η γιαγιά της, Betsy, άφησε εποχή για την κομψότητά της αλλά και το φιλανθρωπικό της έργο. Το 1962 εψηφίσθη στην περίκλειστη λίστα International Best Dressed, ενώ το 1970 το όνομά της εισήχθη στο Hall of Fame. Με παρόμοιο pedigree η Hayley, γεννηθείσα το 1985, είχε προδιαγεγραμμένη πορεία. Σπουδές στο Santa Catalina School του Monterey, στην συνέχεια στο περίφημο Anremberg School του Univercity of Southern California (USC), και masters στο Μάρκετινγκ Μόδας στο Parsons School of Design. Η πρώτη της δουλειά ήταν στου Ralph Lauren στην Νέα Υόρκη, στην συνέχεια ανέλαβε διευθυντική θέση στην εταιρεία του φίλου της Santo Domingo, την Moda Operandi, στο Λονδίνο.

Παραλλήλως, ξεκίνησε το δικό της ταξιδιωτικό blog. Eκεί, παρεμπιπτόντως, ανεκάλυψα ένα άκρως υμνητικό αφιέρωμα για την Μύκονο. Στο Λονδίνο γνώρισε τον μέλλοντα σύζυγό της, με τον οποίον απέκτησαν δίδυμα. Το όνομά του είναι Dada Stileman και ασχολείται με το lighting. Πώς θυμήθηκα την Hayley; Καλή ερώτησις. Στην έρευνα που κάνω το τελευταίο διάστημα για το «Διαδικτυακό savoir vivre», μέσω μίας ιταλικής ιστοσελίδος οδηγήθην σε έναν λεπτομερέστατο οδηγό της χρυσής κληρονόμου προς instagrammers. Πέραν των αυτονοήτων συμβουλών της, π.χ. ότι οι μαυρόασπρες φωτογραφίες συνιστώνται όταν θέλουμε να κρύψουμε ατέλειες, ή να μην κάνουμε αναρτήσεις που πρόκειται να προκαλέσουν θυμό στους ακολούθους μας -η έκφρασις που χρησιμοποιεί είναι «throw up», που σημαίνει ξερνώ-, η Hayley είναι αρκετά σκληρή με τους αναγνώστες της. «Εάν δεν έχετε καταφέρει να έχετε πάνω από 100 ακολούθους ή πάνω από 11 likes, καλύτερα να κλείσετε τον λογαριασμό σας», προστάζει. Χμ, κάποιος πρέπει να της μιλήσει για το αρχαίο ελληνικό ρητό, «ουκ εν τω πολλώ το ευ». Ας κλείσω με ένα άλλο αυθάδες σχόλιό της. «Είσαι όμορφη; Πόσες φωτογραφίες σου να αντέξει κανείς;».

Περιδιαβάζοντας τις 962 δημοσιεύσεις της διαπιστώνει κανείς ένα άλλο ελληνικό ρητό: «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις», αφού η πανέμορφη, κατά τα άλλα, Hayley είναι σχεδόν παντού, ναρκισσιστικά μόνη, ή μετά συζύγου και τέκνων. Για τα παιδιά, εάν θυμάμαι καλά, λέει κάπου να μην τα πολυδείχνουμε.

Opinions