Πιπέρι στο στόμα

του Χρήστου Ζαμπούνη

Η υπηρεσία δωματίου κτύπησε την πόρτα την ώρα που η Cate Blanchett έκανε ένα είδος κάμψεων στην εκπομπή του Jimmy Fallon, προσκαλώντας τον δημοφιλή Αμερικανό παρουσιαστή να πράξει το ίδιο. Χμμ. Καθόλου κακή ιδέα για τους εγχώριους μιμητές του.

Μέχρι να τακτοποιήσω το λιτό δείπνο που είχα παραγγείλει, μία νεαρή τραγουδίστρια, ονόματι Gayle, είχε πάρει την σκυτάλη στην τηλεοπτική οθόνη. Παρ’ ότι είχα αποφασίσει να κάνω ζάπινγκ ούτως ή άλλως, μία πληροφορία στην εισαγωγική της παρουσίαση κέντρισε την προσοχή μου, διότι εσχετίζετο με το βιβλίο που γράφω αυτήν την περίοδο και έχει σχέση με το savoir vivre στο Διαδίκτυο. Η Gayle λοιπόν, είχε 300.000.000 αναπαραγωγές του τραγουδιού της «ABCDEFU» στο Tik Tok υβρίζοντας τον πρώην της. Διά τους αδαείς, τα αρχικά F και U σημαίνουν «fuck you». Ακολουθούν οι παραλήπτες των «ευχών» της.

Αnd your mom (μητέρα) and your sister (αδελφή) and your job (εργασία) and your broke-ass car (αυτοκίνητο) and that shit you call art (Τέχνη). Fuck you and your friends (φίλοι) that I will never see again. Everybody but your dog (ο σκύλος την γλυτώνει) you can all fuck off.

Μάλιστα. Η Gayle θύμωσε και πνέει τα μένεα με χυδαίο τρόπο. Οι γονείς των εκατοντάδων εκατομμυρίων μειρακίων που κάνουν χορευτικά υπό τους ήχους των αθυρόστομων στίχων της τι θα πουν στα παιδιά τους; Η συνέχεια επί του πιεστηρίου.

Opinions