Πώς μπήκα στο Tinder

του Χρήστου Ζαμπούνη

Η Τατιάνα ανεκάλυψε το Tinder το 2015, όταν σε ηλικία 25 ετών, με την ιδιότητα του μοντέλου, ταξίδευε σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, όπου δεν εγνώριζε κανέναν. Μέσω του ανωτέρω ιστοτόπου γνωριμιών ήλθε σε επαφή με τον Ηλία, με τον οποίο είναι σήμερα συζευγμένοι.

«Την ξεχώρισα σε ένα νυκτερινό κέντρο όπου χόρευε με φίλες της. Δεν μου έδωσε καμμία σημασία. Την έψαξα και την βρήκα μέσω της φωτογραφίας της στο Tinder, και της έκανα swipe δεξιά», λέει, αναπολώντας με έκδηλη ικανοποίηση την αρχή της συνεύρεσής τους.

Η εν λόγω εφαρμογή λειτουργεί με τον εξής τρόπο: Δημιουργούμε ένα προφίλ συνοδευόμενο απαραιτήτως από φωτογραφία, και με τον εντοπισμό τοποθεσίας έχουμε την δυνατότητα να διαλέξουμε ανάμεσα στα άτομα που έχουν ενεργοποιήσει την ίδια εφαρμογή σε κοντινή απόσταση. Εάν ένα από τα εν λόγω άτομα είναι του γούστου μας, κάνουμε swipe δεξιά, εάν όχι, αριστερά. Όταν και οι δύο χρήστες κάνουν swipe δεξιά, ακολουθούν οι επιλογές «Συνεχίστε» ή «Στείλτε μηνύματα».

Ως αδαής επί του θέματος ερωτώ την Τατιάνα εάν το Tinder έχει καθαρό ερωτικό προσανατολισμό. «Όχι απαραιτήτως, διατηρώ φιλία με δύο άτομα που γνώρισα έτσι», απαντά αυθορμήτως, για να εισπράξει το ειρωνικό σχόλιο του Ηλία», «ναι, με δύο πρώην σου».

Το βράδυ είμεθα όλοι προσκεκλημένοι σε ένα reveillon για το νέο έτος, εκτός Ελλάδος. Ο d.j. παίζει μουσική disco, και κατά τα ειωθότα, οι περισσότεροι συνδαιτυμόνες είναι σκυμμένοι πάνω από τα κινητά τους. «Τι ωραία κοπέλλα», δείχνω με τα μάτια μία ωραία ύπαρξη στον Ηλία. «Θέλεις να την εντοπίσω», με προκαλεί, ενημερώνοντας συνωμοτικώς την συμβία του. «Γιατί όχι;», συναινώ με δισταγμό.

Με επιδέξιες κινήσεις και την ταχύτητα που έχουν οι digital natives, εκείνοι δηλαδή που γεννήθηκαν μέσα στο Διαδίκτυο, την ανακαλύπτει, και στην συνέχεια ζητά την άδειά μου, για να με συνδέσει στην εφαρμογή. Από καθαρή περιέργεια, ίσως και κάτι παραπάνω, δεν φέρω αντίρρηση. Η διαδικασία κρατά λίγο περισσότερο, διότι πρέπει να διαλέξουμε μία κολακευτική φωτογραφία μου. Όπερ και γίνεται. «Κάνε τώρα swipe δεξιά», σχεδόν με διατάζει ο Ηλίας. Το πράττω κοιτώντας δια του κανθού προς την κατεύθυνση της Δουλτσινέας. Η αγωνία κορυφούται, διότι η κοπέλλα σηκώνεται για να πάει στην τουαλέτα. Από εκείνον τον χώρο, όπου πηγαίνουν οι βασιλείς μόνοι τους, προχωρά στο «παρασύνθημα» και αρχίζουμε την ανταλλαγή μηνυμάτων.

Η συνέχεια επί της οθόνης.

Photo illustration by Jack Vhay

Opinions