Σούπα κολοκύθας με γιαούρτι στραγγιστό

Όσο η θερμοκρασία πέφτει και οι πρώτες βροχές κάνουν την εμφάνισή τους, είναι ευκαιρία να αρχίσουμε να προσθέτουμε στην εβδομαδιαία μας διατροφή τις σούπες. Μια υγιεινή λύση που θα “ζεστάνει” όλη την οικογένεια και θα μας χορτάσει χωρίς ενοχές. Εμείς αυτή την εβδομάδα ετοιμάσαμε για εσάς μια σούπα κολοκύθας με γιαούρτι στραγγιστό ΟΛΥΜΠΟΣ.

Υλικά που θα χρειαστούμε για δύο μερίδες:

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε κόβοντας την κολοκύθα, τα καρότα και τις πατάτες σε μικρά κομμάτια με σκοπό να βράσουν πιο εύκολα. Τα ρίχνουμε όλα μέσα σε μια κατσαρόλα, στην οποία έχουμε ρίξει λίγο λάδι και αλάτι, και ξεκινάμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε βρασμένο νερό μέχρι το σημείο όπου σκεπάζονται τα λαχανικά και βράζουμε με κλειστό καπάκι σε μέτρια φωτιά για 30 περίπου λεπτά.

Στη συνέχεια τοποθετούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να πολτοποιηθεί ή χρησιμοποιούμε ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα. Ξαναρίχνουμε όλο το περιεχόμενο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε βούτυρο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε ένα βαθύ μπολ μαζί με γιαούρτι στραγγιστό και πιπέρι.

Τη συνταγή την αλιεύσαμε από εδώ

Popular
Recent
Entertainment