Θανάσης Βασιλόπουλος: «Όταν ακούς αυτό που παίζω, ακούς την ψυχή μου»

Οι νότες και η μουσική ζουν μέσα του από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Στην ηλικία των 5 ετών ξεκινά να εκπαιδεύεται στο κλαρίνο. Ο Θανάσης Βασιλόπουλος βρίσκεται στη δισκογραφία από το 1987, συνθέτοντας ξεχωριστά τραγούδια και συνεργαζόμενος με σημαντικούς μουσικούς, έλληνες και διεθνείς.

Συνοδοιπόρο και δάσκαλο στα πρώτα του βήματα είχε τον πατέρα του, Γιώργο Βασιλόπουλο, δεξιοτέχνη κλαρινιτζή της εποχής. Το ταλέντο του; Διάχυτο από την πρώτη στιγμή. Όταν θα κλείσει τα 9 του χρόνια, θα παίξει για πρώτη φορά μπροστά σε πολύ κόσμο, συνοδεύοντας τον πατέρα του αλλά και μεγάλους δημοτικούς μουσικούς και τραγουδιστές όπως τον Τάκη Καρναβά και τον Κώστα Σκαφίδα, στα γνωστά σε όλους μας παραδοσιακά πανηγύρια. Από τότε, το διάσημο πνευστό μουσικό όργανο θα γίνει η αγαπημένη του συντροφιά. Το μέσο και ο τρόπος να εκφράσει τα συναισθήματά του. Κάθε φορά που ξεκινά να παίζει, κλείνει τα μάτια του, ηρεμεί, ονειρεύεται , ταξιδεύει σε έναν κόσμο γεμάτο νότες, δικά του πρόσωπα και σε μέρη που έχει συνδέσει με αγαπημένες εμπειρίες.

Δύσκολα θα βρεθεί μεγάλος, σύγχρονος Έλληνας καλλιτέχνης που να μην έχει συνεργαστεί μαζί του: Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Γιάννης Πάριος, Δημήτρης Μητροπάνος, Τόλης Βοσκόπουλος, Ελένη Βιτάλη, Μαρινέλλα και συνθέτες όπως ο Σταμάτης Σπανουδάκης και ο Αντώνης Βαρδής, είναι μερικοί από αυτούς. Θα συμμετέχει σε album του Joe Bonamassa και θα εμφανιστεί ως guest στη συναυλία του ίδιου στο Montreux της Ελβετίας, στην ιστορική αίθουσα Miles Davis. Τον Νοέμβριο του 2019, συμμετέχοντας στην παράσταση του “Νομά της μουσικής”, Λιβανέζου συνθέτη Guy Manoukian στην Εθνική Λυρική Σκηνή, θα ενθουσιάσει τόσο πολύ με το ταλέντο του τον συνθέτη, ο οποίος θα τον προσκαλέσει να τον συνοδεύσει και σε άλλες τρεις συναυλίες του.

Είτε εμφανίζεται σε κόσμο, είτε παίζοντας μόνος ή σε παρέα με φίλους του, οι νότες από το γεμάτο πάθος παίξιμό του με το γαλλικό, χειροποίητο , 120 ετών κλαρίνο του αγγίζουν το συναίσθημα του κοινού.Popular
Recent
About Men