Βερσαλλίες: Από τον Λουδοβίκο XIV στον Jeff Koons

Καλώς ήλθατε στο πιο πολυώροφο παλάτι του κόσμου, το λαμπερό Château de Versailles. Αφηγούμενος τα πιο σημαντικά ιστορικά, κοινωνικά και πολιτιστικά ορόσημα των Βερσαλλιών, ξεκινώντας από την αρχική πρόταση για ένα μετρίου μεγέθους κυνηγετικό περίπτερο που ζήτησε ο Louis XIII το 1623, ο μοναδικός τόμος «Versailles: From Louis XIV to Jeff Koons» , που κυκλοφορεί από τον Assouline, παρουσιάζει την εκτεταμένη ιδιοκτησία, από το παλάτι και τους κήπους μέχρι το Grand Trianon και το προσωπικό ησυχαστήριο της Βασίλισσας Μαρίας Αντουανέτας.

Από τις πρώτες σπουδαίες κατασκευές του Λουδοβίκου XIV, μέχρι τoν επαναπροσδιορισμό τους από τον Louis-Philippe το 1837 ως μουσείο αφιερωμένο στις δόξες της Γαλλίας, οι Βερσαλλίες έχουν δει πραγματικά πολλά σημαντικά ιστορικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των διπλωματικών συναντήσεων κορυφής, των επιστημονικών εξελίξεων και των διάσημων επισκεπτών κατά τη διάρκεια των αιώνων. Από τον Μότσαρτ, τον Μπέντζαμιν Φράνκλιν και τη βασίλισσα Βικτώρια έως τον Fred Astaire και τους Kennedys, για να μην αναφέρουμε εκθέσεις μεγάλων καλλιτεχνών του σήμερα, ξεκινώντας από τον Jeff Koons το 2008.

Πολυτελώς εικονογραφημένο με αρχειακές εικόνες και όμορφες φωτογραφίες, το βιβλίο αυτό, περιλαμβάνει διορατικά κείμενα από την Catherine Pégard, πρόεδρο του Château de Versailles, με τη συνεργασία του Mathieu da Vinha, επιστημονικού διευθυντή του ερευνητικού κέντρου Château de Versailles, αποκαλύπτοντας όλες τις ιστορίες που έχουν ξεδιπλωθεί μέσα σε αυτό το ένδοξο μνημείο.

Courtesy of Assouline

Popular
Recent
About Men