Βιοσυντονισμός και Ιπποκράτης

του Βησσαρίωνα Ζέρβα*

«Περί υγείας και ισορροπίας του βιοενεργειακού δυναμικού του οργανισμού».

Παρά το γεγονός ότι ο Βιοσυντονισμός έχει εφαρμοστεί διαγνωστικά και θεραπευτικά σε αστροναύτες αλλά και στον στρατό σε Ρωσία , ΗΠΑ, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, δεν συγκαταλέγεται στην κλασική ιατρική. Επιστήμονες της NASA, από τη δεκαετία του ’80, εφάρμοσαν στο διάστημα την Κβαντική Βιοανάδραση ώστε να μπορούν οι αστροναύτες να ελέγχουν οι ίδιοι το σώμα τους, αφού εκεί ψηλά δεν υπάρχουν νοσοκομεία ή φαρμακεία.

Η διάσημη εξίσωση Ε=mc2.

Ο Albert Einstein θεμελίωσε τη θεωρία της σχετικότητας και τεκμηρίωσε το γεγονός ότι ο άνθρωπος εκτός από ύλη ( βιοχημική ταυτότητα) αποτελείται και από ηλεκτρομαγνητικό πεδίο (βιοφυσική ταυτότητα – ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις). Κάθε μεταβολή υγείας στο φυσικό μας σώμα, σε όργανα και ιστούς συνεπάγεται και μια διαφοροποίηση στις ηλεκτρομαγνητικές μας ταλαντώσεις.

Ο Βιοσυντονισμός βασίζεται στην επιστημονικά αποδεδειγμένη αρχή της Κβαντικής Φυσικής (Μάξ Πλάνκ) κατά την οποία τα κύτταρα του σώματός μας εκπέμπουν και λαμβάνουν ηλεκτρομαγνητικά σήματα. Στο σώμα μας, έχουμε διαφορετικές μορφές ενέργειας. Μία από αυτές είναι η ηλεκτρομαγνητική, η οποία εκφράζεται με ταλαντώσεις (συχνότητες).

Κάθε ζωτικό όργανο, κάθε ανθρώπινος ιστός, όπως άλλωστε και κάθε τι γύρω μας εκπέμπει την δική του ιδιαίτερη συχνότητα που ονομάζεται ιδιοσυχνότητα. Όλα τα όργανα μαζί συνθέτουν το προσωπικό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του καθενός . Η παρουσία κάποιου ξενιστή όπως τα παράσιτα ή οι ιοί επηρεάζουν το πεδίο αυτό αφού επιπλέον συχνότητες κάνουν την εμφάνιση τους, με συνέπεια να μειώνεται η ταχύτητα επικοινωνίας των κυττάρων μεταξύ τους.

Οι μηχανισμοί αυτοΐασης του ανθρώπινου σώματος έχουν μοναδικές ικανότητες θεραπείας. Βέβαια χημικές ουσίες που εισέρχονται στον οργανισμό από τα τρόφιμα και τα φάρμακα, τον μολυσμένο αέρα, το άγχος, την ηλεκτρομαγνητική και γεωπαθητική επιβάρυνση, εξασθενούν την ικανότητα αυτοπροστασίας που έχει ο οργανισμός. Ο Βιοσυντονισμός επαναφέρει τον οργανισμό στην ιδανική κατάσταση εκπομπής χαμηλών συχνοτήτων και ενεργοποιεί τον φυσικό μηχανισμό αυτοθεραπείας που διαθέτει.

Η λειτουργία της μεθόδου του βιοσυντονισμού επικεντρώνεται στην επαναφορά του οργανισμού στην ιδανική κατάσταση μέσω της εκπομπής χαμηλών, φυσιολογικών για τον οργανισμό αρμονικών συχνοτήτων, οι οποίες “επανασυντονίζουν” τον οργανισμό την σωστή λειτουργία και ενεργοποιώντας τον φυσικό μηχανισμό αυτοίασης.

Επομένως ο βιοσυντονισμός δρα σε δύο φάσεις:

α) προσδιορισμός και εξάλειψη του αιτίου.

β) επαναφορά των πληγέντων οργάνων και συστημάτων του οργανισμού σε φυσιολογικό επίπεδο.

Ειδικά μηχανήματα διάγνωσης που χρησιμοποιούνται στον βιοσυντονισμό διαθέτουν την ικανότητα να εντοπίζουν τις ξένες συχνότητες των παθογόνων μικροοργανισμών, ενώ οι αντίστοιχες θεραπευτικές συσκευές διαθέτουν την ικανότητα αποδόμησης των παθογενών αιτίων ώστε όλα να δουλεύουν και πάλι σωστά.

Η εφαρμογή του Βιοσυντονισμού σήμερα είναι αποτέλεσμα έρευνας δεκαετιών σπουδαίων επιστημόνων , μεταξύ των οποίων είναι οι: Franz Morell , Erich Rasche, Royal Raymond Rife (1888-1971) και Reinhard Voll (1909 – 1989).

Είναι γεγονός ότι το ανθρώπινο σώμα διαθέτει μία τεράστια ικανότητα αυτοίασης και αυτοθεραπείας , οι οποίες όμως πέραν των μικροβιακών φορτίων βάλλονται και από τον τρόπο ζωής τον οποίο ακολουθούμε. Διάφορες χημικές ουσίες που εισβάλλουν στον οργανισμό μας μέσα από τα τρόφιμα και τα φάρμακα , ο μολυσμένος αέρας, το άγχος, η ηλεκτρομαγνητική και γεωπαθητική επιβάρυνση πλήττουν αυτήν την ικανότητα αυτοπροστασίας που έχει ο οργανισμός μας. Η κόπωση και ο εκφυλισμός που επέρχεται στα όργανα και τα συστήματα του οργανισμού μας γίνεται ορατός μέσα από την εκπομπή αντίστοιχων παθολογικών και διαταραγμένων πλέον ταλαντώσεων .

*Ο Βησσαρίων Ζέρβας είναι πτυχιούχος του School of Physical Education & Sport Science (Aristotle University), Master στο Holistic Health Care & Rehabilitation (CL Pennsylvania University), πιστοποιημένος σύμβουλος «Ολικού Μυαλού» (HBDI), ειδικός επιστημονικός σύμβουλος στην ολιστική θεραπευτική-πρόληψη και στην αποκατάσταση μυοσκελετικών παθήσεων. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων και αθλητών στους τομείς Holistic Health & Wellness, Corrective Training, Nutri Detox. Contact Info: zervvis@yahoo.gr

Popular
Recent
Wellness