Stoiximan Wheels of Change στην αφετηρία του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου

Ο νοητός άξονας περιστροφής που βρίσκεται μέσα σε όλους μας, δίνει την ώθηση στις ρόδες μας, όπως και κίνητρα να προχωράμε ολοένα και πιο μπροστά. Έτσι, ο φετινός Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας θα έχει μια σειρά από ξεχωριστές ρόδες που θα συνδράμουν σημαντικά στο όνειρο όλων αυτών των ανθρώπων που επιθυμούν όσο τίποτα να τρέξουν. Το MANCODE ήθελε να μάθει την ιστορία πίσω από αυτές τις ρόδες, μιας και όλα ξεκίνησαν 10 χρόνια πριν, από μια παραγγελία μερικών μέτρων σωλήνα εξάτμισης, που μετέπειτα έγινε μια πολύτιμη κατασκευή – όχημα για πολλούς συμμετέχοντες στους αγώνες δρόμου.

Στο σήμερα, έχουμε το πρόγραμμα “Stoiximan Wheels of Change”, την ομάδα που δημιούργησε η Stoiximan για να αλλάξει τα πάντα, με την ενεργή συμμετοχή τους στον φετινό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Η Stoiximan, σε συνεργασία με την ομάδα της ΑΜΚΕ “Τρέξε Μαζί μου” και με όχημα τον αθλητισμό, υποστηρίζει έμπρακτα την συμπερίληψη & την προσβασιμότητα στους αγώνες δρόμου, παρέχοντας ειδικά κατασκευασμένα αμαξίδια στους συμμετέχοντες με αναπηρία, δίνοντας έτσι το κίνητρο και τη δυνατότητα σε όλους να βιώσουν την εμπειρία ενός μαραθωνίου, και παράλληλα δίνεται μια ανοιχτή πρόσκληση στους δρομείς να τρέξουν ως συνοδοί των συμμετεχόντων – πάντα με την επίβλεψη εξειδικευμένου προσωπικού.

Το MANCODE, στηρίζοντας δράσεις όπως αυτή, αλλά και καινοτόμες ιδέες που καθιστούν τον κόσμο μας καλύτερο και τον αθλητισμό προσβάσιμο σε όλους, μίλησε με τον πολυμήχανο Δημήτρη Κορρέ, σχεδιαστή & owner της μακέτας των αμαξιδίων, αλλά και τον Βασίλη Γερογιάννη, ιδρυτή του συλλόγου “Τρέξε Μαζί μου”.

“Να είναι καλά ο Βασίλης Γερογιάννης”, ήταν τα πρώτα λόγια του Δ. Κορρέ, “Χωρίς αυτόν, δεν θα είχε ξεκινήσει όλο αυτό, και αξίζει να αναφερθεί ο Δημήτρης Κούτσιας, που με την πολύτιμη συμβολή του έγιναν οι απαραίτητες βελτιώσεις στα αμαξίδια που σχεδιάστηκαν για να εξυπηρετηθούν αποτελεσματικά οι ανάγκες των συμμετεχόντων”. Όταν ρωτήσαμε τον κ. Κορρέ για το αν είναι από τα πρότζεκτ που ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα αυτά που έχει αναλάβει ανάμεσα στα χρόνια, είπε, χωρίς δεύτερη σκέψη: “Ε φυσικά, είναι από αυτά τα οποία θυμάσαι και είμαι ευγνώμων”.

(Ο Δημήτρης Κορρές)

Ο Βασίλης Γερογιάννης, μας είπε την ιστορία που έμελλε να φέρει τη γέννηση του “Τρέξε Μαζί μου”, μιας και όλα ξεκίνησαν από την μεγάλη του κόρη, Μαριλένα (19 χρ.), πριν δέκα χρόνια, το 2013.

“Κάποια στιγμή είδα ένα βιντεάκι από την ομάδα Χόιτ στις ΗΠΑ, όπου ο Ρικ, ένα παιδί με τετραπληγία, είπε στον πατέρα του μετά από συμμετοχή τους σε αγώνα δρόμου, ότι “Όταν τρέχω νιώθω ότι η αναπηρία μου εξαφανίζεται”.

Με αυτή τη φράση στο μυαλό μου, έτρεξα μόνος μου στον μαραθώνιο του 2013 και σκέφτηκα πώς θα μπορούσε να τρέξει μαζί μου και η κόρη μου, Μαριλένα, που πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο που της έκανε τετραπληγία. Δεν υπήρχε τότε στην Ελλάδα αμαξίδιο κατάλληλο για δρομείς, παρά μόνο αν το παρήγγελνε κανείς από τις ΗΠΑ, που με το τελωνείο και τα μεταφορικά, καθιστούσε την τιμή του απαγορευτική”, συνεχίζει ο Β. Γερογιάννης, “έτσι έτυχε μετά από εκείνον τον Μαραθώνιο του ‘13, να δω στην τηλεόραση τον Δημήτρη Κορρέ, ο οποίος παρουσίαζε, μεταξύ άλλων, ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που άνοιγε πίσω κι έμπαινε το Α.με.Α. μαζί με το αμαξίδιο. Επιδίωξα γρήγορα την επικοινωνία μαζί του, ήταν πρόθυμος να τα πούμε άμεσα από κοντά, και, στη συνάντησή μας, σχεδίασε πολύ γρήγορα ένα αμαξίδιο που έμελλε να είναι το πρωταρχικό σχέδιο για ολόκληρη αυτή τη σειρά που βοηθάει Άτομα με Αναπηρία να συμμετέχουν στους αγώνες δρόμου.”

(Ο Βασίλης Γερογιάννης, φωτογραφία: Γιάννης Βασταρδής)

Ο κ. Γερογιάννης τονίζει πόσο πολύτιμη ήταν η προσφορά τόσο της Stoiximan όσο και του Δημήτρη Κορρέ – ο οποίος έκανε το σχεδιασμό & την κατασκευή- σε όλο αυτό το εγχείρημα “Χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν δυνατό, η ευαισθητοποίησή τους στο θέμα των Ατόμων με Αναπηρία είναι μεγάλη, και βγάζουν από τη μέση αρκετά εμπόδια στα ζητήματα προβολής της δράσης και της κατασκευής των αμαξιδίων”.

H ομάδα “Stoiximan Wheels of Change“, αποτελεί μια ξεχωριστή κοινωνική δράση στο πλαίσιο του διευρυμένου προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης της Stoiximan και της χορηγικής συνεργασίας της εταιρείας με τον ΣΕΓΑΣ, με σκοπό τη στήριξη και την ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού καθώς και την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Περισσότερες πληροφορίες για την Stoiximan Wheels of Change εδώ.

Δείτε το Video εδω.

Popular
Recent
About Men