Α journey frozen in time

Μια επική ιστορία, άγνωστη σε πολλούς, παραμένει η βρετανική αποστολή Terra Nova του 1910-1913, στην Ανταρκτική, για την κατάκτηση του Νοτίου Πόλου της Γης. Σε αυτήν την απόλυτη επίδειξη αγώνα ζωής και απεριόριστης γενναιότητας, ο πλοίαρχος Robert F. Scott και η ομάδα των πέντε ανδρών του πολέμησαν με τα στοιχεία -ταξιδεύοντας σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, με μηχανοκίνητα έλκηθρα και πόνι- με την ελπίδα να είναι οι πρώτοι που θα φτάσουν σε αυτήν την ακατοίκητη περιοχή του πλανήτη, το Νότιο Πόλο.

Όμως φτάνοντας στο Νότιο Πόλο στις 17 Ιανουαρίου 1912, οι εξερευνητές αντίκρισαν το χειρότερο εφιάλτη τους: μια Νορβηγική σημαία. Αποκαρδιωμένοι και με κρυοπαγήματα, γύρισαν πίσω προς το σκάφος τους για να πεθάνουν μόλις έντεκα μίλια από την επόμενη αποθήκη ανεφοδιασμού.

Πέρα από τα απίστευτα επιτεύγματα αντοχής στις κακουχίες και τα εξαιρετικά επιστημονικά επιτεύγματα από την τελευταία προσπάθεια του Scott, ο κόσμος γοητεύτηκε από την ανδρεία του όπως καταγράφηκε στο ημερολόγιό του και την εξαιρετική φωτογραφική ικανότητα του μέλους της ομάδας Herbert Ponting. Η γραπτή και φωτογραφική αυτή κληρονομιά έδωσε τη δυνατότητα στους ανθρώπους τα χρόνια που ακολούθησαν να συνδεθούν με αυτό το παγωμένο στο χρόνο ταξίδι όπως ποτέ πριν.

Διαθέτοντας μια συλλογή από εκπληκτικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες μαζί με καταχωρήσεις από το οδυνηρό ημερολόγιο του Scott, ο τόμος «South Pole» της Christine Dell’Amore, που κυκλοφορεί από τον Assouline , παρουσιάζει με έντονο τρόπο ,καλά τεκμηριωμένο, αυτό το τραγικά ανείπωτο ταξίδι, παρέχοντας μια σπάνια ευκαιρία να νιώσετε μια στενή σύνδεση με μια ηρωική εποχή εξερεύνησης.

Τα έσοδα του βιβλίου δωρίζονται ευγενικά στο Antarctic Heritage Trust, το οποίο συντηρεί τις αποστολές και τα χιλιάδες σχετικά τεχνουργήματα, ώστε να διατηρηθούν προς όφελος των μελλοντικών γενεών, στοχεύοντας να εμπνεύσει τους ανθρώπους μέσω των αξιών που σχετίζονται με την περιπέτεια, την ανακάλυψη και την ηγεσία.

 

Popular
Recent
About Men