Ακριτικό φυλάκιο

Φεύγοντας πρωί από το λιμάνι της Χίου με το σκάφος του Λιμενικού αισθάνεσαι την πρωινή χειμωνιάτικη ανατριχίλα. Αυτή ενισχύεται από τους πάνοπλους λιμενικούς των ειδικών δυνάμεων με το αγέρωχο βλέμμα τους. Κάθε μέρα και νύχτα είναι φρουροί σε αυτά τα νερά της θάλασσάς μας. Στο απομονωμένο φυλάκιο που είναι ο προορισμός μας, περιμένει η φρουρά με αφοσίωση.

Παρίσταμαι με υπερηφάνεια στα εγκαίνια της επέκτασης και πλήρους ανακαίνισης του ακριτικού φυλακίου. Έγινε με φροντίδα και χορηγία του φίλου μου Βασίλη Πατέρα. Ενός ευπατρίδη που υπηρέτησε στην πλέον μάχιμη μονάδα του Ελληνικού Στρατού και συνεχίζει την προσφορά του στην Πατρίδα. Παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά, του ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του ΑΓΕΣ Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, του Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγου Σωτηρίου Κωστάκογλου, του Διοικητή διοίκησης ειδικού πολέμου Αντιστράτηγου Δημητρίου Χούπη και άλλων αξιωματικών.

Ο Αρχηγός μιλώντας προς όλους τους υπηρετούντες στο φυλάκιο μεταξύ άλλων είπε: « εσείς είστε η πατρίδα εδώ και τη φυλάτε. Οι μετανάστες που βλέπετε έχουν χάσει την πατρίδα τους. Το αγαθό αυτό που υπηρετούμε όλοι μας.»

Εύγε.

Υ.Γ. Παρών και ο υποναύαρχος επί τιμή Πάνος Λασκαρίδης, ένας μεγάλος Ευπατρίδης.

Θαλής Πιτούλης

Mancode Founder

Editor