Διακοπές στην Αθήνα; Πώς;

Τουρίστας στην πόλη σου και άσε τους άλλους να φεύγουν. Με το Air-Co να σε ταξιδεύει σε Σιβηρικό ταξίδι μέσα την άνεση της μικρής σου φωλιάς, σίγουρα νιώθεις προνομιούχος. Κανείς δεν διαφωνεί σ’αυτό. Άλλοι σε ζηλεύουν ενώ άλλοι σου ζητούν να ευγνωμονείς καθημερινά για τις ανέσεις που εξασφάλισες στη φτασιά σου όταν ο καύσωνας δεν συγχωρεί. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, έτσι και οι μέρες, που παιρνούν χωρίς να καμαρώνεις για τη διαφορετικότητα που γεννούν μέσα στις ασφαλείς περιοχές που ο καθένας μας κινείται.

Μέσα Ιούλη με το μυαλό φορτωμένο με τέτοιες σκέψεις, δεν βαστάει να κρατιέσαι εγκλωβισμένος στους τέσσερις τοίχους. Η δοκιμή του νέου, τολμηρά και πάντα υπέροχα σχεδιασμένου Suzuki Swift, ήταν η φανταστική αφορμή να βάλουμε κάτω τα διάσπαρτα που απολαμβάνουμε στην πόλη και να τα ζήσουμε σε μια και μόνο μέρα. Να κοιτάξουμε στα μάτια τις ορδές των τουριστών που συναντάς πλέον στην Αθήνα για να γνωρίσουμε κάποια από τα hidden gem της, σε ένα τουρ που κανείς δεν πίστευε πώς θα γίνει με αυτοκίνητο και το Swift απόδειξε πώς γίνεται με άνεση και τεχνολογικά κομφόρ που σε κάνουν να ξεχνάς την ύπαρξή του. Μαγικό.

Υδράργυρος στους 38c, Αυτόματος Κλιματισμός και Apple Car Play συνδεδεμένο με την 7 ιντσών multimedia οθόνη του. Κόντρα τριώδιο με την απόλαυση να γεννιέται στους δρόμους που αρχίζουν να αδειάζουν και παίρνουν άλλη γοητεία στα χέρια του οδηγού. Δεν θέλει πολλά η πρωτεύουσα για να σε κάνει να αισθανθείς ξένος, να τη γνωρίσεις και πάλι, να βασανίσεις το μυαλό σου με την παρατηρητικότητά σου για να συνεχίσεις να μαθαίνεις το περήφανο τόπο που ξετυλίγεις τα όνειρα σου.

Σ’αυτά τα όνειρα λοιπόν με τον τιτάνα -μπαρμπέρη- φίλο Βασίλη Μοναστηρλή, βάλαμε το πρώτο bet. -Στη Σοφοκλέους γραφουνε και τους περαστικούς… τα λόγια του στο τελευταίο τηλέφωνο πριν περάσουμε στο άνδρο του, το Εν Αθηναις. Με το Swift η τύχη βγήκε ραντεβού με τον νικητή του τζόκερ και μια από τις δέκα νόμιμες θέσεις ήταν δική μας χωρίς γύρους και αναμονές! Μάλλον δεν γίνονται αυτά -σκεφτήκαμε- ενθουσιασμένοι από το παιχνίδι της κάμερας οπισθοπορίας που προσπαθεί να σε βάλει σε μια εποχή που δεν ήξερες πώς υπάρχει. Είναι παιχνίδι και εδώ πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις.

 

.Πρώτη στάση Εν Αθηναίς 1928

Ο Βασίλης ξεκίνησε πριν 5 χρόνια σε μια εποχή που το Barber Shop δεν ήταν τρέντ και ως μη γενόμενο, ο κόσμος το αντιμετώπιζε απλά ως ένα ανδρικό κομμωτήριο. Με τέχνη που βαστά από το 17ο αιώνα, οι ευκαιριακοί αφορισμοί της παγκοσμιοποιημένης εποχής που ζούμε, δεν θέλουν και πολύ για να εξισώσουν τα πάντα για να ξεχάσουν αυτά που ορίζουν το σήμερα. Ναι, τέτοιο είναι και το μπαρμπέρικο. Ο χώρος που ο άνδρας δεν θα “πάρει” μόνο τις τρίχες που μάκρυναν αλλά θα χαλαρώσει, θα δημιουργήσει εμπειρία και με την καλύτερη εικόνα του εαυτού του θα ευχαριστήσει τον Bill για το ταλέντο και τον υπέροχο κόσμο του και θα συνεχίσει την βόλτα.

 

.Four SeasonBio Shop

Τα αδέλφια Σοβατζόγλου είναι το παράδειγμα που κοιτάς στη νέα γενιά για να αισθανθείς αισιόδοξος. Πριν καλά-καλά κλείσουν τα 23, σε μια κάθετη της Ερμού και ελάχιστα τετραγωνικά ονειρεύτηκαν την Ελλάδα με τα αγνά της υλικά και όλα τα σπάνια που δημιουργεί το μεράκι και η περίσσια αγάπη, σε ένα και μόνο μέρος. Μια δεκαετία μετά, πάνω από 3.000 προϊόντα, διαλεγμένα προσωπικά και μελετημένα, έρχονται μπροστά σου για να αλλάξουν στιγμές με αγαπημένους ή και την ίδια σου τη ζωή. Αν θες να ανοίξεις του γαστρονομικούς σου ορίζοντες ή να αγαπήσεις περισσότερο τη χώρα που γεννά όλο αυτόν τον πλούτο, όφειλεις να περάσεις από εδώ. 265 λίτρα χώρο αποσκευών είχαμε, δεν φοβηθήκαμε.

.ΜΑΚΑΛΟ

Ακριβώς απέναντι από τα διαλεκτότερα της Ελληνικής γης, βρίσκονται οι εκτελεστές τους. Σε ένα χώρο που η ειλικρίνεια σκοτώνει τη μουσική και οι περατζάδες της Νίκης αποτελούν συνοδεία στο γεύμα σου, έχεις την ευκαιρία να γευτείς ό,τι πιο διαλεκτό και καθημερινό, να δυναμώσεις και να συνεχίσεις αδιάκοπος τις βόλτες σου. “Σαλατήλεια” γεύματα που δεν σε αφήνουν με το παράπονο και πιάτα ημέρας από όλο το φάσμα της μεσογειακής και πειραγμένα παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας.

 

.Barrett

Αφού κάναμε το κομμάτι μας μέσα από τα στενά της Πρωτογένους και των πέριξ δρόμων με το Swift, συνεχίσαμε τη ρέντα παρκάροντας προκλητικά και νόμιμα στην Ερμού. Είπαμε, η Αθήνα έχει μόνο τουρίστες και εμάς μαζί της. Ανεβήκαμε ποδαράτοι για το μαγαζί που έκλεισε τα 2 του χρόνια τον Ιούλη και μαζί πάνω από 700 μέρες συνεχούς ροής, αγάπης και λειτουργίας. Χώρος με χαρακτήρα και πηγαία αισθητική, μέρος που σε κάνει να αισθάνεσαι ένα με τον κόσμο που εισέρχεται στο λατρεμένο Ψυρρή που τόσο αλλάζει αποκτώντας ολοένα και πιο έντονο μητροπολιτικό χαρακτήρα.

 

.Baba Au Rum

Κλείνουμε με το θρυλικότερο των θρύλων στα Cockail Bar και τα Rum Specialist μέρη. Πάνω από 250 ρούμια να δοκιμάσεις και να δοκιμαστείς, Bartenders που ζουν από την παράδοση και αίσθηση από Κουβανέζικο κουτούκι, σε κάνουν να βγαίνεις από τη νόρμα για να ταξιδέψεις σε ένα κόσμο που φτιάχτηκε από αρώματα και χρόνια υπομονής. Γνωρίστε τον Φαίδωνα και ρωτήστε τον για τους μήνες του σε Κούβα και Καραϊβική. Έτσι θα καταλάβετε σίγουρα τη μαγεία πίσω από αυτόν τον υπέροχο κόσμο.

5 στάσεις, 5 ιστορίες, μια μέρα που σε κάνει να θυμάσαι, να χαίρεσαι και να μπορείς να γράψεις με αγάπη γι’ αυτή. Οι αγαπημένοι Arcade Fire λένε πλέον “Everything Now” και εμείς ψάχνουμε την εφαρμογή του. Ανάβουμε τα LED του Swift μας και χανόμαστε σε δρόμους, στενά και ταξίδια για να γνωρίσουμε της νιότης τα απωθημένα και των ονείρων μας τους πρωταγωνιστές. Καλό ανεξερεύνητο καλοκαίρι.

Cars