Διεθνής Ημέρα Μουσείων «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες»

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Κύριο μήνυμα της συγκεκριμένης επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών «με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών».

Ξεναγήσεις, διαλέξεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαδραστικά εργαστήρια, προβολές, βιβλιοπαρουσιάσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα και εκθέσεις είναι μερικές από τις δράσεις που εμπλουτίζουν τη φετινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με την κεντρική εκδήλωση να πραγματοποιείται στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος το οποίο είναι και το τιμώμενο μουσείο για το 2017 , την Παρασκευή, 19 Μαΐου και ώρα 19:00, στα Καλάβρυτα.

Η συμμετοχή στον εορτασμό μουσείων από όλο τον κόσμο αυξάνεται κάθε χρόνο. Το 2016 περισσότερα από 35.000 μουσεία σε 145 χώρες συμμετείχαν διοργανώνοντας ποικίλες εκδηλώσεις. Φέτος, αναμένεται νέο ρεκόρ συμμετοχών με ακόμη περισσότερες δράσεις. Είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφθείτε τα μουσεία μας και να απολαύσετε τις πολιτιστικές δράσεις που θα λάβουν χώρα στις 18 Μαΐου.

Είσοδος Ελεύθερη σε όλα τα μουσεία.

 

Popular
Recent
Entertainment