Ιtalian craftsmanship

Έχοντας δανειστεί το όνομά της από τον σπουδαίο Ιταλό ποδηλάτη, Alfredo Binda, η Alfredo Wooden Bicycles είναι μια νέα εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2017 από τον Nicolo Cellina και τον Michele de Benedictis. Με έμφαση στην υψηλή ιταλική χειροτεχνία, το δημιουργικό δίδυμο παρουσίασε τις νέες του δημιουργίες: το N27 Comfort και το N27 Gran Turismo.

Tο N27 Comfort.

Ως φόρο τιμής στον Alfredo Binda, τα ποδήλατα σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν στη γενέτειρά του – μια μικρή πόλη ονόματι Cittiglio, κοντά στην εντυπωσιακή λίμνη Maggiore της Ιταλίας. Κάθε τους ποδήλατο κατασκευάζεται στο χέρι, χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας ξύλο.

Με τη χρήση του ξύλου ως βασικό υλικό, οι σχεδιαστές επιθυμούσαν να συνδυάσουν το αρχαίο αυτό υλικό με το σύγχρονο στυλ και την τεχνολογία. Συγκριτικά με τους κλασικούς ατσάλινους σκελετούς , το ξύλο προσφέρει μια πιο ελαφριά βάση και βοηθάει στην απορρόφηση των κραδασμών. Το ξύλο έχει υποστεί διαφανή αδιαβροχοποίηση ενώ το ματ χρώμα του, προσφέρει προστασία από ατμοσφαιρικούς παράγοντες και αντοχή στις γρατζουνιές. Με τόσο μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, το αποτέλεσμα, όπως μπορείτε να δείτε και παραπάνω, είναι εντυπωσιακό.

Tο N27 Gran Turismo.

Popular
Recent
Design