Μιλάμε σωστά ελληνικά;

Το βιβλίο – εγχειρίδιο “Πώς το είπες;”, για τους κανόνες εκφοράς της ελληνικής γλώσσας του Μάνου Σιφονιού, γράφτηκε το 2011, αλλά παρέμεινε στο συρτάρι λόγω και της οικονομικής κρίσης.

Ο συγγραφέας και επικοινωνιολόγος Μάνος Σιφονιός αναπτύσσει τους κανόνες και τα φαινόμενα στην εκφορά της ελληνικής γλώσσας, με πίνακες και παραδείγματα για όλες τις περιπτώσεις, εξηγώντας με απλό τρόπο αλλά και χιούμορ βασικές έννοιες της γλωσσολογίας. Αυτός ο περιεκτικός και πρακτικός οδηγός, φιλοδοξεί να καλύψει ένα έλλειμμα της διδασκαλίας της ορθοφωνίας – σε σχέση με την ορθογραφία – στην εκπαίδευση.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στον πρόλογο του βιβλίου ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ και Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Ι. Ν. Καζάζης: «Σ’ αυτά τα κενά που παραμένουν σε χρόνια εκκρεμότητα και στοιχειώνουν προπάντων τους επαγγελματίες και λοιπούς δημόσιους ομιλητές στην εποχή των ΜΜΕ – εποχή όπου η προφορικότητα, 500 χρόνια μετά την καθιέρωση της τυπογραφίας, ήρθε η ώρα να πάρει την εκδίκησή της από τον γραπτό λόγο – απευθύνεται το βιβλίο του Μάνου Σιφονιού «Κανόνες Εκφοράς της ελληνικής γλώσσας. Ένα βιβλίο που μετρά, καταγράφει, εξηγεί και διορθώνει με χιούμορ».

Το ellines.com υποστηρίζει την προσπάθεια της ηλεκτρονικής έκδοσης (e-book) αλλά και της 1ης έντυπης έκδοσης του βιβλίου ως συν-εκδότης, ελπίζοντας με αυτόν τον σαφή, σύντομο και περιεκτικό οδηγό, να μάθουμε όλοι μας να εκφέρουμε σωστά την ελληνική γλώσσα. Την ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου μπορείτε να διαβάσετε στο postoeipes.gr.

 

Popular
Recent
Entertainment