Οι survivors

του Χρήστου Ζαμπούνη

Η 50χρονη Κατερίνα Κ. μόλις εξήλθε του νοσοκομείου μετά από μία «βαρβάτη» περιπέτεια με τον Covid-19. Διεγνώσθη θετική μαζί με τον σύζυγό της και τον 10χρονο υιό τους πριν από δύο εβδομάδες, αλλά ήταν η μόνη που είχε βαριά συμπτώματα, όπως δύσπνοια και πυρετό. «Ευχαρίστως διακεκοσμημένη», υπεσχέθη στον εαυτό της, άμα τη αναρρώσει της να χάσει τα περίσσια κιλά και να ακολουθήσει υγιεινή διατροφή.

Ο 28χρονος Νεκτάριος Μ. ήταν ασυμπτωματικός, μέχρι που διασχίζοντας την πλατεία της πόλεώς του απεφάσισε να υποβληθεί σε τεστ στο εκεί κινητό συνεργείο του Ε.Ο.Δ.Υ. Το αποτέλεσμα τον συνετάραξε, διότι είχε υποκείμενο νόσημα. Ήταν καρδιοπαθής. Ο φόβος φυλάει τα έρμα, οπότε έδωσε εντολή στους νευρώνες του να διακοπούν τα νυκτερινά πάρτυ με τους φίλους του. Αναφέρω χωρίς ονόματα, λόγω προσωπικών δεδομένων, δύο από τα περίπου 200.000 κρούσματα που έχουν καταγραφεί, έως στιγμής, στην χώρα μας και τα 115.000.000 παγκοσμίως, για να επισημάνω μία παράμετρο που ενδέχεται να ενδιαφέρει τους τηλεθεατές του τηλεοπτικού reality του ΣΚΑΪ, το οποίο καταρρίπτει τα ρεκόρ τηλεθεάσεως.

Survivors, φίλτατοι, δεν είναι μόνον η Ανθή Σαλαγκούδη, ο Περικλής Κονδυλάτος ή ο Πάνος Καλλίδης. Survivors είναι και όσοι έχουν σωθεί και πρόκειται να σωθούν, ελέω εμβολιασμού, από την πανδημία.

Photo by Banksy

Opinions