Prince of Prints

Ως κοσμοπολίτης που ταξίδευε συνεχώς μεταξύ της πατρίδας του Φλωρεντίας και στα τουριστικά θέρετρα του τζετ σετ, οραματίστηκε τη σύγχρονη γυναίκα ακολουθώντας μια επαναστατική διαίσθηση γεμάτη στυλ και προσωπικότητα. Ο Emilio Pucci (1914-1992), Μαρκήσιος του Barsento, ίδρυσε το fashion brand που φέρει το όνομά του το 1947. Ξεκίνησε, απροσδόκητα, την καριέρα του στις ελβετικές πίστες του σκι, για να ανοίξει την πρώτη του μπουτίκ στο Κάπρι το 1950.

Ο Emilio Pucci (1914-1992)

Η υπογραφή Emilio Pucci, σε γυναικεία ρούχα καθώς και αξεσουάρ, είναι απόλυτα αναγνωρίσιμη: καλλιεργημένο, αναμφισβήτητο ιταλικό γούστο, μια αναζήτηση της ομορφιάς σε κάθε της μορφή. Οι διακοπές και η αίσθηση ελευθερίας καθορίζουν, ακόμη και στη μέση του χειμώνα, την παλέτα χρωμάτων του σχεδιαστή με έντονες ή λεπτές αποχρώσεις, που επιλέγονται με αριστοκρατική αυτοπεποίθηση και περιφρόνηση των συμβάσεων. Ο Emilio Pucci απελευθέρωσε την καλλιτεχνική του αίσθηση πάνω από όλα στις εκτυπώσεις, που σχεδιάστηκαν αρχικά για κασκόλ και στη συνέχεια επεκτάθηκαν σε όλα, από ρούχα έως χαλιά: μοτίβα που κυμαίνονται από τις λεπτές γραμμές της δεκαετίας του ’50 έως τα ψυχεδελικά στροβιλίσματα των 60s και 70s, συχνά εμπλουτισμένα με κεντήματα. θέματα που δημιουργούν μια πραγματική βιβλιοθήκη, που επανεξετάζεται και ενημερώνεται συνεχώς. Ο Pucci ταξίδεψε με το μυαλό και το στυλ, εμπνευσμένος συνεχώς από άλλους πολιτισμούς, από την Αφρική στο Μπαλί, αλλά επέλεξε και τα μοντέλα του χωρίς περιορισμούς.

Η Veruschka με δημιουργία Emilio Pucci

Έντυσε τις γυναίκες με κομμάτια που εκφράζουν μια νέα ιδέα κομψότητας: γρήγορα, χαρούμενα, αυθόρμητα, αβίαστα. Το φόρεμα Marilyn, αγαπημένο από την ηθοποιό και μια διεθνής επιτυχία, σχεδιάστηκε για την εκλεπτυσμένη γυναίκα που ήταν πάντα εν κινήσει. Κάποιος έπρεπε απλώς να το τυλίξει και να το πακετάρει : με την ευχάριστη ευκολία του, ήταν το μοντέρνο πνεύμα του φορέματος για ταξιδιώτες του κόσμου σε συνεχή κίνηση. Αγκάλιασε, με μοναδική αίσθηση χρώματος, την αμερικανική ιδέα για αθλητικά ρούχα, την ανάγκη για απόλυτη άνεση, την οποία συνδύασε με ένα έμφυτο γούστο για ομορφιά και πολυτέλεια. Άφησε ένα μόνιμο στίγμα, συνοψισμένο από τις εκτυπώσεις που του χάρισαν τον τίτλο του Prince of Prints. Η ιδέα του πρώτου κολάν, της πιζάμας palazzo ,τα καφτάνια και τα πουκάμισα με κουκούλα ήταν εξίσου καινοτόμες ιδέες του σχεδιαστή.

Ο Emilio Pucci παραμένει συνώνυμος με τη μοντέρνα, δυναμική κομψότητα του jet-setting και του globetrotting ως νοοτροπία. Σήμερα, στον οίκο που ανήκει πλέον στο χαρτοφυλάκιο του γαλλικού συγκροτήματος πολυτελείας LVMH, το πνεύμα του ιδρυτή με τις διαχρονικές και πραγματικά επαναστατικές ιδέες του, ενημερώνεται συνεχώς δουλεύοντας σε χρώματα και εκτυπώσεις. Ο διάλογος με το αρχείο του προχωράει. Σε αυτή τη δυναμική συνέχεια, κάθε ρούχο γίνεται συλλεκτικό, γιατί είναι μέρος ενός οράματος που εξελίσσεται απρόσκοπτα.

Popular
Recent
About Men