Hedonism and exclusivity

Στα ενδότερα του Tramp, του ηδονιστικού private night club του Λονδίνου.

Ανοίγοντας τις πόρτες του στην οδό 40 Jermyn στο Λονδίνο, τον Δεκέμβριο του 1969 το Tramp, εξελίχθηκε σ’ ένα από τα πιο αποκλειστικά private members-only nightclub, ξεπερνώντας πολλά από τα δημοφιλή στο παρελθόν στέκια της Βρετανικής πρωτεύουσας. Η φόρμουλα της επιτυχίας του ήταν και είναι: το μέρος για να είσαι, το μέρος που πρέπει να σε δουν και το μέρος για όποιον θέλει να διασκεδάσει, από το σούρουπο μέχρι την αυγή. Η διακριτική είσοδος του club είδε τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις όλων: από τον Frank Sinatra και τους Beatles, ένα πλήθος από θεούς και θεές του ροκ, Βασιλείς και γαλαζοαίματους από πολλές χώρες, τους σημαντικότερους σταρ του Χόλιγουντ και εκπροσώπους από τα υψηλότερα κλιμάκια της διεθνούς επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας.

Ιδρύθηκε από τους Oscar Lerman, Bill Ofner και Johnny Gold και ονομάστηκε από μια απίθανη πηγή. Συνέβη ενώ παρακολουθούσαν ένα ντοκιμαντέρ για τον διάσημο χαρακτήρα του Τσάρλι Τσάπλιν, The Little Tramp. Στην πορεία των χρόνων πολλά τα συμβάντα στο club, και κάποια έγιναν αστικοί μύθοι. Μεταξύ των θρυλικών ιστοριών του Tramp είναι εκείνη που αναφέρει ότι οι πρίγκιπες William και Harry, σύμφωνα με την MI5, παρακολουθούνταν εκεί από τη ρωσίδα κατάσκοπο Anna Chapman. Επίσης όταν τρείς James Bond – οι Sean Connery, George Lazenby και Roger Moore – γευμάτισαν ταυτόχρονα σε διπλανά τραπέζια. Ο Jack Nicholson πηγαίνει κατευθείαν, μετά από μια βραδιά κραιπάλης με ποτό, στα Pinewood Studios για να ξεκινήσει μια άλλη εξαντλητική μέρα με τον Stanley Kubrick στο γύρισμα της «Λάμψης».

Συχνά απωθητικό αλλά και διασκεδαστικό, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Tramp γρήγορα έγινε το αγαπημένο μέρος του Λονδίνου για κακή συμπεριφορά. Ο κώδικας εγγραφής μελών οδήγησε στη διαγραφή πολλών επωνύμων. Συνήθως όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο George Best έχασε την κάρτα μέλους του γιατί προσπάθησε να ξεκινήσει έναν καυγά με τον Michael Caine. Ο George Michael αποβλήθηκε μετά από άφθονο εμετό την εποχή των Wham. Ο Roger Moore βοήθησε στο σφουγγάρισμα του δαπέδου μετά από μια πλημμύρα από το υπόγειο που διέρρευσε στο club. Ο Mel Brooks σέρνεται γύρω από το κλαμπ στα χέρια και τα γόνατά του και, η ιστορία συνεχίζει, γαβγίζει σαν σκύλος. Ο Ronnie Wood των Rolling Stones φέρεται να προσπαθούσε να συστηθεί στον Πρίγκιπα Κάρολο – ενώ εκείνος συνομιλούσε με τον Jon Bon Jovi και τον απομάκρυνε με τα χέρια ένας από τους έξι σωματοφύλακές του. Ο Βασιλιάς της Σουηδίας ταλαιπωρούσε τον DJ να παίξει το «Dancing Queen» για να χορέψει τη σύζυγό του, για την οποία οι ABBA ερμήνευσαν για πρώτη φορά το τραγούδι στο γαμήλιο γκαλά τους.

Σε πιο πρόσφατες εποχές σ’ ένα πάρτι γενεθλίων, η Stella McCartney και η Uma Thurman τραγουδούσαν μαζί με την Kate Moss ενώ οι παρευρισκόμενοι κυριολεκτικά «κουνιόντουσαν από τους πολυελαίους». Ένα ανάλογο περιστατικό στοίχισε τη διαγραφή – αν και για λίγο – του Keith Moon, ντράμερ των The Who, τη δεκαετία του 1970, αφού έριξε έναν από το ταβάνι. Σήμερα ο David Fleming είναι ο Γενικός Διευθυντής και στο τιμόνι του Tramp, το οποίο συνεχίζει να προσφέρει στα μέλη του ένα υψηλό επίπεδο διακριτικής εξυπηρέτησης, σε συνδυασμό με την οικογενειακή αίσθηση. Το κόστος της ετήσιας συνδρομής είναι 1170 ευρώ, αλλά η έγκριση της αίτησης υποψηφίου μέλους είναι κάτι πολύ πιο δύσκολο και ακολουθεί διαφορετική λογική.

Τον Δεκέμβριο του 2019, το Tramp γιόρτασε τα 50α γενέθλιά του με ένα πάρτι «Golden Anniversary». Πενήντα δύο χρόνια μετά, το club είναι εξίσου σημαντικό σήμερα με την ημέρα που άνοιξε. Καθώς οι δεκαετίες κυλούν και η δημοτικότητα του αυξάνεται, υπάρχει ένας κανόνας από το 1969 που δεν θα αλλάξει ποτέ – «αυτό που συμβαίνει στο Tramp, μένει στο Tramp». Και οι θρύλοι, ζωντανοί και «αποχωρήσαντες», που έχουν επισκεφτεί τον χώρο δεν θα σας πουν το αντίθετο.

Photo Credit: Tramp FB

Popular
Recent
About Men