Η θλιμμένη πριγκίπισσα

του Χρήστου Ζαμπούνη

Το ανακοινωθέν του Παλατιού δεν άφηνε ουδεμία αμφιβολία. Η πριγκίπισσα Σαρλίν δεν θα εόρταζε τα γενέθλιά της οικογενειακώς στο Μονακό, αλλά στην ιδιωτική κλινική της Ελβετίας όπου νοσηλεύεται. Την προηγουμένη Τετάρτη, η πρώην πρωταθλήτρια κολυμβήσεως έσβησε μόνη τα 44 κεράκια της τούρτας που της ετοίμασε το νοσηλευτικό προσωπικό. Ο σύζυγός της πρίγκηπας Αλβέρτος και τα δίδυμα παιδιά τους, Ζακ και Γκαμπριέλα, απουσίαζαν. Τι έχει συμβεί; Ισχύει η επίσημη εξήγησις ότι η πριγκίπισσα πάσχει από σωματική και συναισθηματική εξάντληση μετά από σοβαρή λοίμωξη που κόλλησε στην Νότιο Αφρική ή μήπως ισχύουν οι φήμες που την φέρουν να θέλει να χωρίσει και να μην την αφήνουν; Η περίπτωσίς της θυμίζει την πριγκίπισσα Σοράγια του Ιράν, σύζυγο του Σάχη, η οποία μετά τον χωρισμό της, λόγω στειρότητος, δεν ξαναχαμογέλασε ποτέ δημοσίως, λαμβάνοντας τον τίτλο της θλιμμένης πριγκιπίσσης.

Ανακαλώ στην μνήμη την χαμογελαστή Σαρλίν στις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις της με τον Αλβέρτο, ιδίως στον γάμο του πρίγκηπος Ουΐλλιαμ με την Κέητ Μίντλετον. Και ύστερα θυμάμαι τις φήμες που έφθασαν στα αυτιά μου, όπως και των εκατοντάδων δημοσιογράφων που είχαμε σπεύσει στο Μονακό την 1η Ιουλίου του 2011, για την δική της ένωση. Ένας από τους κανόνες της δημοσιογραφίας είναι ότι δεν υιοθετούμε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οπότε στις ανταποκρίσεις μου τότε, δεν ανέφερα τίποτε για την σύλληψή της στο αεροδρόμιο της Νίκαιας, τρεις ημέρες πριν από τον γάμο, ή τον εγκλεισμό της στην Πρεσβεία της Νοτίου Aφρικής στο Παρίσι, όταν πήγε να κάνει πρόβα νυφικού. Τα επόμενα δέκα χρόνια γράφτηκαν αμέτρητα άρθρα σκανδαλοθηρικού, κυρίως, περιεχομένου, τα οποία έδιναν μία τελείως διαφορετική εικόνα από εκείνην της οικογενειακής ευτυχίας που παρουσίαζαν οι επίσημες πόζες.

Κρατώντας πάντα επιφυλάξεις, ηρνήθην την αναπαραγωγή τους. Όταν, όμως, αντίκρυσα στις τελευταίες φωτογραφίες από τη επιστροφή της στο Πριγκιπάτο, ένα ανθρώπινο ερείπιο, τότε κάτι έσπασε μέσα μου, γι’ αυτό και γράφω αυτό το άρθρο, ευχόμενος την πλήρη ανάρρωσή της. Ο νοών νοείτω την έννοια της πλήρους…

Opinions